Obrana titule i dvostruka kruna zagrebačkog Sveučilišta u tenisu

Veleučilište VERN' bilo je drugo na turniru tenisača, a ekipa riječkog sveučilišta uzela je srebro u ženskoj konkurenciji

Predstavnici Sveučilišta u Zagrebu osvojili su zlatna odličja u konkurenciji tenisačica i tenisača na UniSport Finalsima u Poreču. Igračice su u finalu bile bolje od ekipe Sveučilišta iz Rijeke, dok su njihovi muški kolege u borbi za naslov slavili protiv Veleučilišta VERN'. Poslije prošlogodišnje pobjede, Zagrepčanima je to bio drugi uzastopni naslov na porečkoj završnici.

Tenisačice zagrebačkog sveučilišta napravile su posljednji korak prema tituli s dvije uvjerljive pobjede protiv Riječanki. Kira Hajčić proslavila je 9:0 protiv Anamarije Jurić, a Iva Jančevski je s 9:2 svladala Anu Paškvan.

„Znala sam protivnice otprije tri godine s državnog sveučilišnog prvenstva pa nije bilo iznenađenja. Uvjeti su bili sa suncem i vjetrom što je pomalo smetalo, a pobjeda nam daje još više motivacije za sljedeću godinu“, kazala je Jančevski poslije finala.

Bronca je pripala igračicama Veleučilišta Lavoslav Ružička iz Vukovara, jedinoj preostaloj ekipi koja je igrala na ženskom teniskom turniru na porečkoj završnici.

Drugi dan u muškoj konkurenciji počeo je s dva polufinala. Igrači zagrebačkog sveučilišta su s 2:1 bili bolji od Tehničkog veleučilišta Zagreb, a VERN-ovci su došli do 2:1 protiv momčadi Sveučilišta u Osijeku. Odlučujući meč parova u tom susretu bio je rezultatski neizvjestan. Goran Bjelajac i Dino Sudac donijeli su VERN-u drugi bod s 9:7 protiv Brune Mandića i Ivana Matokovića.

Finale je prošlo bez toliko puno napetosti. Filip Svalina pobrinuo se da mu Sudac ne uzme više od pet gemova, a Ivan Lovrić osigurao je Zagrebov naslov s 9:6 protiv Bjelajca.

„Prvi sam puta na UniSport Finalsima, drago mi je da sam se dobro uklopio i da smo ponovili prošlogodišnje rezultate. Turnir je bio na razini zagrebačkog sveučilišnog prvenstva, sa sličnim ekipama koje su sudjelovale“, osvrnuo se Svalina nakon pobjede nad VERN-om.

Brončano odličje osvojili su tenisači TVZ-a, koji su u borbi za treće mjesto na turniru s dvije pobjede u singlu bili bolji od Osječana.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave