Zasluženo zlato za Zagreb u stolnom tenisu

U ženskoj konkurenciji srebro je pripalo Sveučilištu u Rijeci, a bronca Sveučilištu u Zadru, dok je kod muških timova srebro odnijelo Sveučilište u Osijeku, a treće je bilo Sveučilište u Rijeci.

Sportska dvorana Intersport, danas je bila borilište za sportaše koji su se natjecali u stolnom tenisu. Dobrog raspoloženja, kao i optimizma kod igrača nije nedostajalo.

„Nije bilo natezanja jer mi iz Zagreba profesionalno treniramo i bavimo se time. Druge cure su imale slabije ekipe jer se više bave rekreativno stolnim tenisom“, Josipa Zajec o dojmu na osvojeno prvo mjesto.

U polufinalu, s 3:1 protiv Sjevera, izborile su finale te tako zasluženo odnijele zlato nad pobjedom od 0:3 protiv Sveučilišta u Rijeci. Trećeplasirano bilo je Sveučilište u Zadru, kojemu je finale rezultatom 0:3, ove godine izmaklo.  

„Očekivale smo da nećemo dobit Rijeku. Previše smo pauzirale s treninzima nas dvije, možda bi to bilo drugačije da smo bile aktivnije. Da se razumijemo, medalja je medalja, zadovoljne jesmo. Cure iz Rijeke su apsolutno bolje od nas“, Eleonora Lovraković iz Zadra,  na osvojenu broncu.

Borna Kovač, Matej Mamut i Frane Runjić sa Sveučilišta u Zagrebu, s pobjedom u polufinalu nad Sveučilištem u Rijeci, uvjerljivo su izborili finale rezultatom 3:0. Dok kod njih nije bilo neizvjesnosti, borba za treće mjesto, poprilično je bila uzbudljiva između Sveučilišta u Rijeci i Sveučilišta u Splitu, sa završnim rezultatom 3:2 za Rijeku.

Svakako valja spomenuti da je Sveučilište u Zagrebu drugu godinu za redom zasjalo na prvom mjestu te istaknuti mladu nadu stolnog tenisa, Mateja Mamuta koji je čvrsto ustrajao, i time je svom timu osigurao zlato ove godine.






 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave