Vernovci i Zagrepčani te Osječanke i Zagrepčanke u borbi za zlato

Za broncu se bore košarkašice Zadra i Splita te košarkaši Rijeke i Splita

Najzanimljivija utakmica danas bila je između košarkaša VERN- a i Rijeke. Agresivnost i napetost bili su vidljivi od prve minute. Na početku je izgledalo kako će Riječani odnijeti pobjedu, ali dobre VERN- ove obrane, koje su rezultirale i dobrim napadima, donijele su preokret. „Krenuli smo loše, nismo mogli naći svoj ritam. Ali kada su nam u jednom trenu počeli ulaziti šutevi, igrali smo svoju igru. Nakon što smo se odvojili na pet razlike, znali smo da imamo utakmicu potpuno u svojoj kontroli“, rekao je Filip Kordić, košarkaš VERN- a.

 Ove dvije ekipe dobro se znaju od prošle godine kada je Rijeka slavila u finalu. „Naporno smo radili cijelu sezonu i pripremali se za tu ekipu jer smo prošle godine izgubili. Sada smo im uspjeli vratiti“, rekao je Srđan Helbich, trener VERN- a. Utakmica je bila neizvjesna do zadnje četvrtine kada je VERN, kako je Željko Mavrović rekao, uzeo kontrolu u svoje ruke i pokazao timski rad. Igrači Rijeke bili su razočarani, ali svjesni svojih pogrešaka.

 „Ušli smo opuštenije, nismo mogli pogoditi šuteve. Više smo se koncentrirali na neka individualna rješenja, a nismo tražili lagane koševe iz igre“, rekao je Šime Olivari, košarkaš Rijeke.

Zagreb je zasluženo postao drugi finalist. Od početka utakmice kontrolirali su igru te im Split nije mogao ništa. „Bili smo kolektiv i zajednica. Ne bi mogao izdvojiti niti jednog igrača danas jer su svih 11 odradili dobar posao. Igrali su vrhunski i čestitam im na tome“, rekao je Hrvoje Božić, trener Zagreba. Splićani su bili nemoćni te riječima trenera Karakaša, igrali sebičnu košarku.

 „Tekma je bila neizvjesna čitavu jednu minutu od ovih 40. Odigrali smo ispod svakog nivoa i nadanja. Iako je bilo očito da je Zagreb u jačem sastavu od nas, nadao sam se većoj borbi“.

I Zagrebačke košarkašice u borbi su za zlato. Pobijedile su Zadar rezultatom 79:60. Zagreb je već niz godina najbolja ženska sveučilišna ekipa, s toga se ovakav rezultat i očekivao. Zadranke su imale svojih prilika, ali promašeni ziceri koštali su previše.

 „Dale smo sve od sebe. Još smo se u prvom poluvremenu dobro držale, a u drugom je njihova kvaliteta došla do izražaja. Čestitam curama na dobroj igri i idemo dalje“, rekla je Ina Marin, košarkašica Zadra.

Utakmica između Splita i Osijeka bila je posebno zanimljiva. Ovo je bio njihov treći susret, a danas su ih Osiječanke prvi put pobijedile. Utakmica je bila neizvjesna sve dok se Osijek tricama u zadnjoj četvrtini nije odvojio od Splita.

 „Dinamična utakmica s dvije ravnopravne ekipe. Imali smo malo više sreće u završnici što je donijelo preokret“, rekao je Dražen Nikšić, trener Osijeka. Ilona Matijević, kapetanica Osijeka, zna da ih čeka teška utakmica u finalu protiv Zagreba. „Odigrat ćemo najbolje što možemo, pa što bude.“
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave