Debitantice iz Rijeke iznenađenje turnira

Ženska ekipa Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Sveučilište Sjever, Sveučilište u Splitu, Zagrebu, Rijeci i Sveučilište Jurja Dobrile u Puli plasirale su se za ulazak u polufinale i finale.

Ovogodišnje nove sudionice Riječanke iznenadile su gledatelje u napetoj igri s Puljankama i Osječankama gdje su uspješno pobijedile svoje protivnice s rezultatom od 2:1 u setovima. Prvu igru otvorila je ekipa Sveučilišta Sjever koja je porazila Veleučilište Lavoslava Ružičke u Vukovaru. Međutim, utakmica sa Splićankama donijela im je probleme. Sunce je za njih ipak bilo prejako, te su djevojke sa Sjevera predale utakmicu zbog zdravstvenih problema.

Prošlogodišnje prvakinje Splićanke susrele su se sa svojim rivalkama iz Zagreba te su izgubile 0:2.

Nešto manje sreće imala je ekipa Veleučilišta u Slavonskom Brodu koja je u odlučujućoj utakmici izgubila protiv Pule u oba seta.

„Jedan od najboljih sportova upravo se događa ovdje u Poreču. Susret mladih odbojkaša i drugih sportaša. Ovdje sam prvi puta, ali se da ću biti i nagodinu. S obzirom na to da je konkurencija stvarno jaka, ne nadamo se pobjedi ali za nas je ovo jedno dodatno iskustvo.“, rekla je Anamarija Lovrić, članica ekipe Veleučilišta u Slavonskom brodu.

Iako su navijači Veleučilišta VERN' djevojkama davali veliku potporu i bodrili ih sa svojim navijanjem to im nije pomoglo u utakmici sa Sveučilištem Sjever, te su  izgubile s 0:2.  Vukovarke su imale dvije prilike da pokažu ono najbolje od sebe, no vjetar nije bio na njihovoj strani, te se ispale u daljnjem tijeku natjecanja. 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave