Uzbudljiv rasplet UniSport HR Futsal Lige

U ponedjeljak 25. i utorak 26. travnja, odigrane su utakmice 6. i 7. kola UniSportHR Futsal Lige, čime je zaključen ligaški dio natjecanja. Najbolje četiri ekipe iz ovog dijela lige putuju na UniSport FInals u Poreč gdje će od 19. do 22. svibnja igrati za naslov prvaka UniSportHR Futsal Lige u sezoni 2015./2016. Uz futsal se na Finalsim održavaju i završnice u još 7 sportova.
 

Prije susreta u Poreču, nekoliko komentara na odigrana zadnja dva kola Lige. Prije utakmica 6. kola, imali smo neizvjesnu situaciju i teoretski je pet ekipa konkuriralo za nastup u završnici. Splićani su sa 100% učinkom (15 bodova) bili najbliže cilju, no još je jedan korak bio potreban. Zagreb je isto tako bio vrlo blizu Poreča sa 12 osvojenih bodova, dok su Zadar, Baltazar i Vern bili u drami, no svi su držali ključeve završnice u svojim rukama - jer dvije su ih pobjede vodile u Poreč.

6.KOLO

SVEUČILIŠTE U SPLITU - SVEUČILIŠTE U OSIJEKU (5:0)

U Zagrebu se Splitsko sveučilište lako obračunao sa osječkim (5:0), no Osječani su pokazali da mogu puno više, a rješavanje unutrašnjih problema ekipe bi ih dovelo do borbe za puno više pozicije.

ZŠEM - VELEUČILIŠTE U VUKOVARU (1:7)

U Vukovaru su u isto vrijeme igrali domaćini i ZŠEM. Jedni i drugi su imali želju isprati gorki okus iz dosadašnjeg dijela natjecanja. Dvije su to ekipe koje svojim karakterom osvajaju sve koji prate Ligu. U ovoj su se utakmici domaćini bolje snašli i rezolutno pokazali tko je gazda u njihovom gradu.
 

VERN - SVEUČILIŠTE U ZADRU (2:6)

Na teren su u Zagrebu nakon Splita i Osijeka izašle ekipe Sveučilišta u Zadru i VERN-a. VERN je sa reputacijom prošlogodišnjeg europskog prvaka izazivao lagani strah kod Zadrana prije početka utakmice i očekivalo se da će se vratiti pobjeđivanju. Dobro je počelo za VERN - Zadrani u minusu odmah u 3. min, no već u sljedećoj minuti se vraćaju. Već za nekoliko minuta Zadrani vode 1:2 te do kraja utakmice povećavaju razliku do finalnog rezultata. Sreća igrača iz Zadra je bila velika, naplatili su si sav trud i rad koji su uložili zadnje dvije godine ovom pobjedom. Svaka čast dečkima i svima koji su sudjelovali u ovom za njih povijesnom podvigu. 

SVEUČILIŠTE U ZAGREBU - VELEUČILIŠTE BALTAZAR (3:4)

Prema riječima očevidaca, ovo je bila najuzbudljivija utakmica u sezoni, a konkurencija je bila velika. Baltazar je samo pobjedom mogao ostati u krugu kandidata za završnicu. Trener Korab Morina i igrači su to ozbiljno shvatili i uspjeli pobjediti. Zagreb i nije bio u najjačem sastavu, no, to ne predstavlja nikakav alibi niti umanjivanje pobjede ekipe Baltazara.

Nakon odigranih utakmica 6.kola znalo se tko su sudionici UniSport Finals-a pa je 7. kolo ostalo bez drame, tek se odlučivalo za pozicije prije završnice.

7. KOLO

SVEUČILIŠTE U OSIJEKU- VERN (3:5)

SVEUČILIŠTE U ZADRU - SVEUČILIŠTE U SPLITU (3:3)

VELEUČILIŠTE BALTAZAR - VELEUČILIŠTE U VUKOVARU (2:4)

SVEUČILIŠTE U ZAGREBU - ZŠEM (2:1)

 

Plufinalni parovi u Poreču na UniSport Finals-u su sljedeći:

Sveučilište u Splitu - Veleučilište Baltazar

Sveučilište u Zagrebu - Sveučilište u Zadru 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave