U Zadru odigrane preostale futsal utakmice 4. i 5. kola

U utorak, 12.4., Zadar je bio domaćin utakmicama 4. i 5. kola UniSportHR Futsal Lige, koje su osim domaćina, Sveučilišta u Zadru, okupile ekipe Veleučilišta Baltazar te Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta. Nastupiti je trebala i ekipa Sveučilišta u Osijeku, no, odustali su od nastupa, zbog čega su sve utakmice koje su bile na rasporedu registrirane rezultatom 3:0 za njihove suparnike. Četiri utakmice su u Zadru uvelike odlučivale o krajnjem plasmanu na UniSportHR Finals u Poreču, gdje će se sučeliti četiri najbolje plasirane ekipe u Ligi. Domaćini su ove susrete prepoznali kao priliku da na domaćem terenu dvama pobjedama osiguraju svoje mjesto na Finalsima, dok su Veleučilište Baltazar su isključivo dvije pobjede vraćale u borbu za doigravanje, što je vrijedilo i za ZŠEM. Osječani su bili u istoj situaciji, no, izgleda kako je nedostajalo motivacije za sportsku borbu i predstavljanje svojega sveučilišta, zbog čega su odustali od nastupa. 

 

4.kolo

Sveučilište u Zadru - ZŠEM 8:3

Jutro je odmah ponudilo odličnu utakmicu prepunu obrata i prekrasnih akcija s obje strane. Zgoditkom Borkovića ZŠEM je poveo u 6 minuti, a prednost su imali sve do 12 minute kada Vulić izjednačava. Već u sljedećoj minuti, domaćini povisuju rezultat na 2:1 pa vrlo brzo i na 3:1 zgoditcima Škribole.  Ekipa ZŠEM-a po svojem karakteru nikada ne odustaje i uspjeva smaniti na 3:2 pred sam kraj poluvremena. U drugom poluvremenu ZŠEM-ovci svojom upornošču dolaze do izjednačenja (3:3), no, tada Zadrani kreću stvarno furiozno te Škribola i Juko sa dva pogotka te Galov i Vulić postavljaju krajnji rezultat od respektabilnih 8:3.

Sveučilište J.J.Strossmayera u Osijeku - Veleučilište Baltazar 0:3 (BB)

S obzirom na to kako ekipa Sveučilišta u Osijeku nije nastupila, rezultat je registriran s 0:3 u korist Veleučilišta Baltazar. 

5.kolo

Veleučilište Baltazar - Sveučilište u Zadru 2:1

Utakmica je odlučivala o puno toga i zbog toga su očekivanja bila velika, što često zna rezultirati nervozom i slabijom izvedbom. Ipak, ovaj puta to nije bilo tako pa su svi gledatelji mogli uistinu uživati u vrhunskoj utakmici dvije jako dobre ekipe. Utakmica je počela zgoditkom Vulića u 2 minuti, čime je Zadar ušao u rezultatsku i psihološku prednost. Tada je Baltazar polako počeo preuzimati kontrolu nad loptom i utakmicom, što je kulminiralo izjednačenjem u 10 minuti (M.Banek). Batazar je nastavio s kvalitetnim pritiskom, koji je proizveo još nekoliko kvalitetnih prilika. Domaćini su uglavnom koristili svoju brzinu i u opasnim brzim napadima prijetili vrataru Kneževiću koji se dobro nosio sa udarcima. Drugo poluvrijeme je nalikovalo na prvo, a Baltazar je bio aktivnija ekipa na terenu, jer ih je bilo koji rezultat osim pobjede stavljao u lošu poziciju za nastavak prvenstva, dok je Zadranima i neodlučen rezultat bio prihvatljiv. U 25. minuti susreta Silvijo Toth je zgoditkom Baltazar doveo u vodstvo Baltazar (2:1) i odlučio utakmicu. Na kraju bi ekipa Zadra mogla reći kako im mali hendikep predstavlja činjenica što su oni prije ovoga susreta igrali utakmicu sa ZŠEM-om, no, to ne bi bila istina jer Zadar ima "dugu" klupu i kvalitetnom rotacijom je sačuvao svježinu. Ključ pobjede leži u tome da je Baltazar cijelu utakmicu bio bolja ekipa na terenu. Najzaslužniji za to je bio Mislav Banek koji je diktirao tempom i konstruirao akcije Baltazara te tako razigrao sve ostale u svojoj ekipi. Možda bi kvalitetnijim neutraliziranjem Baneka, Zadar bio puno bliže osvajanju boda/bodova. 

ZŠEM - Sveučilište J.J.Strossmayera u Osijeku 3:0 (BB)

S obzirom na to kako ekipa Sveučilišta u Osijeku nije nastupila, rezultat je registriran s 3:0 u korist Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave