Splićani dvama pobjedama preuzeli vodstvo i osigurali plasman na UniSport Finals

Zagreb je bio domaćin 4. i 5. kolu UniSport futsal lige, koja je 5. travnja okupila ekipe Sveučilišta u Splitu, Veleučilišta VERN', Veleučilišta Lavoslav Ružička iz Vukovara te domaćina, Sveučilišta u Zagrebu. Na terenima Fusio centra Zagrebačkog velesajma, najuspješnijima su se pokazali Splićani te si tako već sada osigurali nastup na ovogodišnjim UniSport Finalsima, koji će se krajem svibnja održati u Poreču.

 

Sveučilište u Zagrebu - VERN

U 4. i 5. kolu ukupno su odigrane četiri utakmice u kojima su mogli uživati i najzahtjevniji ljubitelji futsala. Prvi je susret sučelio stare zagrebačke rivale – Sveučilište u Zagrebu i Veleučilište VERN -  koji za sobom imaju mnogo utakmica – kako u sveučilišnim natjecanjima, tako i u lokalnim futsal klubovima. Ipak, sreća je bila naklonjenija sveučilištarcima koja su nad VERN-ovcima slavili uvjerljivim rezultatom od 5:0. Sve do polovine prvoga dijela, VERN kontrolira utakmicu, a nakon primitka prvoga gola, kreće u svoju poznatu igru s golmanom-igračem. Sveučilište je na to bilo spremno te je preuzelo kontrolu nad susretom i u konačnici slavilo. Ovaj poraz VERN' stavlja u neugodnu situaciju, jer su im na tablici vrlo blizu Veleučilište Baltazar te Sveučilišta u Zadru i Osijeku.

 

Sveučilište u Splitu – Veleučilište u Vukovaru

U drugoj smo utakmici vidjeli izrazito motivirano Veleučilište L.R. iz Vukovara te rutiniranu ekipu Sveučilišta u Splitu. Ipak, unatoč stabilnom otporu Vukovaraca u prvome poluvremenu i povremenim prilikama, Splićani su podigavši razinu igre, slavili rezultatom od 4:0.

 

Sveučilište u Zagrebu – Sveučilište u Splitu

Tradicionalna futsal poslastica, opravdala je svoj status i ovoga puta. Ekipe Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Splitu pokazale su zašto su redoviti sudionici UniSport finalsa i među četiri najbolje nacionalne ekipe. Ipak, domaći teren ovoga puta nije bio naklonjen zagrepčanima, jer splićani su tijekom cijelog prvog poluvremena dominirali i stvarali prigode za zgoditak. Pri rezultatu od 2:0 za goste iz Splita, trener domaće ekipe se odlučio na igru s golmanom-igračem, što je dovelo do smanjenja rezultata, ali ne i do izjednačenja. Pobjedom od 2:1, ekipa Sveučilišta u Splitu si je osigurala prvo mjesto na ljestvici te već sada ostvarila plasman na UniSport Finals.

Veleučilište VERN – Veleučilište u Vukovaru

Posljednja utakmica dana održana je između veleučilišta VERN i Veleučilišta u Vukovaru, a ponudila je veoma motivirani VERN', jer bi novi gubitak bodova značio gotovo bezizlaznu situaciju u nastavku Lige. Ipak, sreća je ovoga puta bila na strani VERN-ovaca, koji su slavili s uvjerljivih 7:3.

 

Rezultate utakmica i tablicu možete pogledati OVDJE 

Nastavak UniSport Futsal lige očekuje se 12. travnja u Zadru, kada će snage odmjeriti domaćin, Sveučilište u Zadru, Sveučilište u Osijeku, Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta te Veleučilište Baltazar.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave