Dodatne kvalifikacije - Poznati svi sudionici UniSport HR Futsal Lige

Utakmicama u dodatnim kvalifikacijama za popunu UniSportHR Futsal Lige dobili smo posljednje dvije ekipe koje se pridružuju ovom za studente prestižnom natjecanju.

U Zagrebu su u utorak, 19. siječnja, odigrane tri utakmice dodatnih kvalifikacija između ekipa Veleučilišta u Šibeniku, Sveučilišta J.J.Strossmayera u Osijeku  i Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta, u kojima smo dobili dvije ekipe koje će biti sudionici drugog izdanja UniSportHR Futsal Lige.

U prvoj utakmici dana između ekipa ZŠEM i Sveučilišta  J.J.S. u Osijeku, Osječani su iznenadili ekipu ZŠEM-a, koja je - za razliku od Slavonaca - sudjelovala u prošlogodišnjem izdanju ovog  ligaškog natjecanja. ZŠEM-ovci su veći dio utakmice bili ekipa koja je kontrolirala posjed lopte i organizirano napadala, no nikako nisu uspijevali postići zgoditak. U jeku napada, Osječani su u 12. min uspjeli oduzeti loptu i brzim napadom zabiti za 0:1. ZŠEM nije odustajao, no, nikako nisu uspijevali realizirati prilike pa je u 15min Tomislav Zelenika zabio za 0:2. Drugo poluvrijeme je tek počelo, ali Osječani već tada preko Milića rezultat povisuju na 0:3. Nakon tog gola su se Osječani razigrali i othrvali stalnim napadima pa su u 18.min zabili i za 0:4, preko dvostrukog strijelca Ivana Gele.  Umor igrača ekipe ZŠEM-a, koji su imali samo dvije zamjene, sve je više dolazio do izražaja kako je utakmica odmicala i nisu imali snage za povratak u utakmicu.

Druga utakmica, odigrana između Veleučilišta u Šibeniku i ZŠEM-a, trebala je dati jasniju sliku u odnosima snaga između tri ekipe koje su sudjelovale. Ekipa ZŠEM-a pobijedila je 6:2 i pokazala još jednom da se treningom i organizacijom dolazi na nivo u kojem se individualnom kvalitetom ne može parirati. Upravo takva je ekipa iz Šibenika, skupina talentiranih igrača, koja je tek na početku svoje futsal priče. ZŠEM je tijekom cijele utakmice bio dominantniji i povećavao rezultatsku razliku. Matko Bijelčić se posebno istakao sa tri postignuta pogotka.   

U trećoj, odlučujućoj utakmici, susreli su se Sveučilište J.J.S. u Osijeku i Veleučilište u Šibeniku, jer su se Šibenčani pobjedom od 4 razlike mogli vratiti u igru za ulazak u Ligu. Ipak se nisu uspjevali nametnuti vrlo dobroj ekipi iz Osijeka koja je rutinirano privela utakmicu kraju rezultatom 4:1 u svoju korist.

 

Konačni poredak:

 1. Sveučilište u Osijeku
 2. Zagrebačka škola ekonomije i medžmenta
 3. Veleučilište u Šibeniku

 

Sudionici UniSportHR Futsal Liga u sezoni 2015./2016.

 1. Sveučilište u Zagrebu
 2. Sveučilište u Splitu
 3. Veleučilište VERN
 4. Veleučilište L.Ružičke u Vukovaru
 5. Veleučilište Baltazar (Zaprešić)
 6. Sveučilište u Zadru
 7. Sveučilište J.J.Strossmayera u Osijeku
 8. Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta

Liga će započeti sa utakmicama 1.3.2016. no detaljan raspored biti će poznat do kraja siječnja.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave