Sveučilište u Zagrebu najuspješnije na judo prvenstvu HRvatske

Sveučilište u Zagrebu slavilo je u ukupnom poretku UniSport prvenstva Republike Hrvatske u judu, koje je održano u nedjelju, 17. siječnja, na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Domaćini, koji su ujedno bili i najbrojnija ekipa, premoćno su slavili sa 63 osvojena boda, dok je drugo mjesto pripalo Sveučilištu u Splitu (49 bodova), a treće Sveučilištu u Rijeci (37 bodova).

Jubilarno, petnaesto i do sada po broju natjecatelja najbrojnije sveučilišno državno judo prvenstvo okupilo je preko 80 natjecatelja sa 10 hrvatskih sveučilišta i veleučilišta (Sveučilište J.J. Strossmayer u Osijeku, Sveučilište u Dubrovniku, Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Rijeci, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Sveučilište u Zagrebu, Veleučilište u Velikoj Gorici, Tehničko veleučilište u Zagrebu, Veleučilište VERN', Visoka poslovna škola Libertas). Uz ekipe iz Republike Hrvatske, izvan konkurencije je nastupila i ekipa Sveučilišta u Mostaru.

„Veseli nas da je ove godine nastupio veći broj natjecatelja nego prošle godine te da se povećala kvaliteta samog natjecanja. Ove godine studentsko prvenstvo je bio i jedan od kriterija za odlazak na Europske sveučilišne sportske igre i to je bio jedan od motiva da na ovom prvenstvu nastupe naši najbolji judaši. Tako smo i ove godine uživali u nastupima osvajača svjetskih i europskih medalja i članova nacionalnih selekcija.“ – izjavio je Ivan Segedi, tehnički organizator natjecanja.

U muškoj konkurenciji, u kategoriji +100kg slavio je Ivan Čović (Sveučilište u Zagrebu), dok je u kategoriji -100kg, prvo mjesto premoćno osvojio talentirani Pero Kristić (Sveučilište u Zagrebu). Kategorija -90kg pripala je Dominiku Družeti (Sveučilište u Zagrebu), -81kg Lovri Kovaču (Sveučilište u Zagrebu), a -73kg Dinu Dominicu Sumporu (Sveučilište u Rijeci). Ivo Kovačević sa Sveučilišta u Splitu slavio je u kategoriji -66kg, dok je Boris Vlahović (Sveučilište u Zagrebu) bio najuspješniji u kategoriji -60kg.

U ženskoj konkurenciji, u kategoriji -48kg prvo mjesto je pripalo Sari Matijević (Sveučilište J.J.S. u Osijeku), a u kategoriji -52kg Beati Guszak (Sveučilište u Zagrebu). Hrvatske predstavnice na prošlogodišnjoj Univerzijadi, Tena Šikić (Sveučilište u Zagrebu) i Andrea Bekić (Sveučilište u Zagrebu), osvojile u kategoriji -57kg prvo i drugo mjesto. Još jedna predstavnica RH sa Univerzijade u Koreji, Ana Kokeza (Sveučilište u Splitu), pokazala je odličan nastup i slavila u kategoriji -63kg. Barbara Matić sa Sveučilišta u Splitu pobijedila je u kategoriji -70kg, a njena kolegica sa istog sveučilišta – Matea Borozan, u kategoriji -78kg. Mara Lonza sa veleučilišta VERN' slavila je u kategoriji +78kg.

Svečanu ceremoniju otvaranja svojim su prisustvom uveličali predsjednica Hrvatskog judo saveza, Sandra Čorak; glavni tajnik judo saveza, Hrvoje Lindi; predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza, Zrinko Čustonja, kao i drugi sportski, znanstveni i stručni uglednici iz područja juda.
 

 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave