Veleučilište Baltazar posljednji izravno plasirani sudionik UniSport Futsal Lige

U dvorani Futsal centra Fusio na zagrebačkom velesajmu, 8. i 9. prosinca održano je posljednje kolo kvalifikacija za UniSport Futsal Ligu. Kvalifikacijska skupina SJEVER sučelila je ekipe Veleučilišta Baltazar iz Zaprešića, Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta (ZŠEM), Tehničkog veleučilišta Zagreb (TVZ) te Sveučilišta Sjever. Najuspješnijom se pokazala ekipa Veleučilišta Baltazar, koja je prvim mjestom u skupini osigurala izravan plasman u UniSport Futsal Ligu, gdje ih čekaju Veleučilište u Vukovaru, Sveučilište u Zadru, Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Zagrebu te Veleučilište VERN'.

Osvojivši drugo mjesto, dodatne kvalifikacije izborila je ekipa ZŠEM-a, dok su timovi TVZ-a i Sveučilišta Sjever svojim plasmanom na treće, odnosno četvrto mjesto, ostali bez mogućnosti nastupa u Ligi. U dodatnim kvalifikacijama, koje će se odigrati 12. siječnja u Zagrebu, ZŠEM dočekuju ekipe Sveučilišta u Osijeku i Veleučilišta u Šibeniku, a prolaz u Ligu ostvaruju dva najuspješnija tima.

„Nakon održana tri kola kvalifikacija, možemo zaključiti kako je kvaliteta natjecanja u odnosu na prošlu godinu značajno porasla, jer je vidljivo da ekipe redovito treniraju te da izbornici uključuju najbolje studente nogometaše. Što je najvažnije, u svim je kvalifikacijskim skupinama konkurencija bila izjednačena pa nije bilo outsidera, jer je svaka ekipa imala jednaku priliku za plasmanom u Ligu“ – izjavio je Ronald Štrumberger, sportski direktor Hrvatskog akademskog sportskog saveza i UniSport Futsal Lige.

Prvi dan kvalifikacijskih susreta donio je dvije utakmice. U prvoj su se sučelili Sveučilište u Sjeveru i Veleučilište Baltazar, a završila je rezultatom 7:2 u korist ekipe iz Zaprešića. U drugoj utakmici s rezultatom od 5:2 slavio je ZŠEM nad TVZ-om. Drugi dan utakmica otvorio je TVZ pobjedom od 4:1 nad Sveučilištem Sjever, a zatim je u iduće dvije Baltazar odigrao prvo 7:5 protiv ZŠEM-a, a zatim 2:2 protiv TVZ-a. U posljednjoj utakmici kvalifikacija, ZŠEM je nadvladao Sveučilište Sjever s uvjerljivih 7:1.

Ovaj rezultat na ljestvici dodatan je pokazatelj kako je Veleučilište Baltazar nastavilo s kvalitetnim radom, a tome je svakako doprinijelo i uključenje nekih poznatih imena iz svijeta futsala, kao npr. Mislava Baneka, koji je igrač MNK Nacional. ZŠEM se pokazao kao jedna konstantna i dobro utrenirana ekipa koju krasi igračka organiziranost, a kao zanimljivost se može istaknuti i nastup mladog japanskog studenta Shoma Suda, koji je na ZŠEM sa svog sveučilišta Maijigakuin došao u sklopu studentske razmjene. TVZ se također pokazao kao drugačija ekipa u odnosu na lani, a uz ulaganje još malo truda rezultat bi za njih, kao i za Sveučilište Sjever, u idućoj godini mogao biti još bolji.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave