U Opatiji otvoreno 4. Europsko sveučilišno prvenstvo u taekwondou

Ceremonija otvaranja 4. Europskog sveučilišnog prvenstva u taekwondou održana je 11. studenog u Opatiji u hotelu Ambasador, a okupila je više od 150 sudionika natjecanja sa 48 sveučilišta iz 16 europskih zemalja, koji će se za medalje boriti u 16 kategorija. Hrvatsku će na ovom natjecanju predstavljati predstavnici Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišta u Splitu te Sveučilišta u Zagrebu.

Ceremoniji su također prisustvovali Pero Lučin – rektor Sveučilišta u Rijeci, Fernando Kirigin – zamjenik gradonačelnika grada Opatije, Igor Načinović – v.d. pročelnika Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu, Zrinko Čustonja – predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza, Aleksandar Šušnjar – predsjednik Studentskog zbora u Rijeci te Marko Žunić – glavni tajnik Europskih sveučilišnih igara Zagreb – Rijeka 2016.

U ime Organizacijskog odbora, okupljene je pozdravio njegov predsjednik,  Haris Pavletić, dok se ispred  Izvršnog odbora EUSA-e (Europske sveučilišne sportske organizacije), prisutnima obratio Česlovas Garbaliauskas, zahvalivši organizatorima na doprinosu te poželivši sreću svim sudionicima.

Europsko sveučilišno prvenstvo u taekwondou, koje će trajati od 10. - 13. studenog,  suorganiziraju Riječki športski sveučilišni savez i Hrvatski akademski sportski savez u suradnji s gradom Opatijom, Europskim sveučilišnim igrama Zagreb – Rijeka 2016 te Studentskim zborom u Rijeci.

Riječki športski sveučilišni savez iza sebe ima dugu tradiciju organizacije europskih natjecanja, a neki od njih su 7. Europsko sveučilišno prvenstvo u odbojci (2007), 6 Europsko sveučilišno prvenstvo u rukometu (2011), 3. Europsko sveučilišno prvenstvo u bridžu (2013) te 7. Svjetsko sveučilišno prvenstvo u bridžu (2014).

 

Više informacija na: http://opatija2015.uniri.hr/.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave