Novi sudionici i promjene u UniSport Futsal Ligi

Od utorka, 24. studenog 2015., počinje novo izdanje UniSport Futsal lige, koje će okupiti najbolje futsal reprezentacije hrvatskih veleučilišta i sveučilišta te još jednom pokazati kvalitetu igre kakvu nudi studentski sport. U odnosu na nedavnu najavu početka lige, došlo je do nekoliko promjena, od kojih se najviše ističe sudjelovanje Veleučilišta Baltazar iz Zaprešića. Vodstvo Veleučilišta Baltazar je uložilo temeljite napore kako bi ispravilo svoje pogreške u komunikaciji pri prijavljivanju svojih sportaša za sezonu, čime je njihovim sportašima - s kojima je uspostavljena dobra komunikacija - omogućeno sudjelovanje u Ligi. S obzirom na to kako se radi o prošlogodišnjem osvajaču četvrtoga mjesta, organizatori Lige izražavaju zadovoljstvo jer će sudjelovanje ove ekipe nesumnjivo podignuti kvalitetu ovog natjecanja. 

Prvi dio turnira čine kvalifikacije u kojima sudjeluje 11 ekipa u skupinama formiranim po geografskom ključu pa će se tako u skupini SJEVER susresti Sveučilište Sjever, Tehničko veleučilište Zagreb, Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta te Veleučilište Baltazar. Skupina ISTOK čine Sveučilište J.J. Strossmayera u Osijeku, Veleučilište u Slavonskom Brodu te Veleučilište L. Ružičke u Vukovaru, dok će se u grupi JUG sučeliti Sveučilište u Zadru, Sveučilište u Dubrovniku, Veleučilište u Gospiću i Veleučilište u Šibeniku.

U nastavak natjecanja dalje izravno idu prvoplasirane ekipe iz kvalifikacijskih skupina (3 ekipe), dok ćemo još dvije ekipe dobiti na dodatnom kvalifikacijskom turniru na kojem će nastupiti drugoplasirane ekipe iz skupina. Pet ekipa iz kvalifikacija se priključuje Ligi gdje ih dočekuju osvajači prvih triju mjesta iz prošlogodišnjeg izdanja Lige, odnosno Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Splitu te Veleučilište VERN' koje je dodatno motivirano titulom europskog prvaka u futsalu.

 

 

SKUPINA JUG

SKUPINA SJEVER

SKUPINA ISTOK

1. Sveučilište u Zadru

 

2. Veleučilište u Šibeniku

 

3. Veleučilište u Gospiću

 

4. Sveučilište u Dubrovniku

1. Sveučilište Sjever

 

2. Tehničko veleučilište Zagreb

 

3. Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta

 

4. Veleučilište Baltazar

1. Sveučilište J.J.S. u Osijeku

 

2. Veleučilište u Sl. Brodu

 

3. Veleučilište L.R. u Vukovaru


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave