Ove ekipe imaju pravo nastupa na ESI2016!

Sukladno pravilima EUSA-e i praksi koje se pridržavalo na dosadašnjim Europskim sveučilišnim igrama, Izvršni odbor Hrvatskog akademskog sportskog saveza donio je odluku o tome po kojem će ključu hrvatske visokoškolske institucije imati pravo nastupa na Europskim sveučilišnim igrama Zagreb – Rijeka 2016.

U svim sportovima, njih 21, pravo nastupa ima predstavnik grada domaćina toga sporta – u Zagrebu je to Sveučilište u Zagrebu (badminton, bridž, futsal, golf, košarka, nogomet, odbojka, odbojka na pijesku, para stolni tenis, ragbi 7, sportsko penjanje, stolni tenis, šah, tenis, veslanje), dok je Sveučilište u Rijeci domaćin u Rijeci (judo, karate, košarka 3x3, para plivanje, plivanje, rukomet, taekwondo, vaterpolo).

Uz domaćina, pravo nastupa ima i najbolje plasirana ekipa na nacionalnom prvenstvu iz prethodne godine u svakom od sportova, a zatim se prostor za moguću prijavu ostavlja ekipama koje su prve ili druge u redu čekanja – sukladno plasmanu na nacionalnom prvenstvu.

Prijave ekipa za sudjelovanje na Europskim sveučilišnim igrama Zagreb – Rijeka 2016., otvorene su od 1. prosinca 2015., a tada ćemo i definitivno znati koji su naši predstavnici na najvećem multi-sportskom događaju u suvremenoj hrvatskoj povijesti.

 

Pregled ekipa s pravom nastupa u ženskoj konkurenciji:

 

Pregled ekipa s pravom nastupa u muškoj konkurenciji:


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave