Splićani i Zagrepčanke na Europskom prvenstvu u košarci 3x3

Sveučilište u Kragujevcu domaćin je Europskog sveučilišnog prvenstva u košarci 3x3. Jedan od najbrže rastućih sportova okupio je 12 muških i 8 ženskih ekipa, a hrvatske boje brane Sveučilište u Splitu u muškoj i Sveučilište u Zagrebu u ženskoj konkurenciji.

Studenti iz Splita otvorili su natjecanje na najbolji mogući način. U prvoj utakmici nadigrali su rumunjsko Sveučilište iz Pitestija rezultatom 19:11, dok su u drugom susretu bili bolji od studenata iz Izraela konačnim rezultatom 15:6. Treći, večernji susret ponudio je utakmicu dana. Pred prepunim tribinama, naši su studenti svladali Sveučilište u Beogradu rezultatom 16:12 te time najavili kandidaturu za titulu europskog prvaka!

Ždrijeb nije bio blagonaklon za studentice iz Zagreba. U izrazito teškoj skupini, usprkos hrabroj borbi, u prvim utakmicama bolje su bile studentice iz Rumunjske rezultatom 17:4 i studentice iz Francuske rezultatom 14:7. Naše studentice sutra očekuju nešto lakše utakmice te se nadamo prolasku skupine i ulasku u borbu za medalje.

Na Generalnom tehničkom sastanku prije početka prvenstva, održana je i prezentacija Europskih sveučilišnih igara koje će se sljedeće godine održati u Zagrebu i Rijeci.

Tijek prvenstva i najnovije rezultate i vijesti iz Kragujevca možete pratiti na www.eucbasketball3x32015.com
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave