Osijek centar europskog sveučilišnog nogometa

Grad Osijek idućih će tjedan dana biti središte europskog sveučilišnog nogometa. U osječki sveučilišni kampus pristižu nogometaši i nogometašice iz svih djelova Europe. Razlog je jasan – sudjelovanje na Europskom sveučilišnom prvenstvu u nogometu.

Ekipe iz Francuske, Finske, Turske, Rusije, Norveške i Poljske već su pristigle. Do kraja sutrašnjeg dana trebao bi im se pridružiti i ostatak ekipa iz Španjolske, Velike Britanije, Njemačke, Portugala i Rumunjske.

Čak ni visoka ljetna temperatura nije spriječila novopristigle sportaše da odrade prve treninge i razgledaju grad na Dravi u društvu osječkih volontera. Kao pravi domaćini, organizatori su osmislili niz aktivnosti i zabavnih sadržaja za svoje goste.

Prvo takvo druženje bit će svečana ceremonija otvaranja na Trgu slobode Osijek, u srijedu 22.07.2015. Time će se službeno otvoriti Europsko sveučilišno prvenstvo koje traje od 21. do 28.07.2015.

Studentske aktivnosti i zabava u Osijeku još uvijek traju, usprkos ljetnim praznicima. Stoga pozivamo sve ljubitelje sporta da svojim prisutsvom i najvijanjem budu dio ove velike manifestacije.


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave