Iva Radoš osvojila treće srebro za Hrvatsku!

Izvrsnim nastupom na 28. Ljetnoj univerzijadi u Gwangjuu, Iva Radoš osvojila je drugo mjesto u kategoriji -73kg i okitila se srebrnom medaljom, čime se pridružila Luciji Zaninović i Andrei Bekić te povećala ukupan broj hrvatskih medalja na tri srebra. 

Put do srebra devetnaestogodišnja je taekwondoašica započela pobjedom 6:3 nad predstavnicom Ujedinjenog Kraljevstva, Jade Ashleigh Slavin u šesnaestini finala. U četvrtfinalu slavila je s 5:3 nad Makedonkom Petrom Matijashevikj, da bi u polufinalu premoćnim rezultatom od 9:2 nadvladala Turkinju Furkan Asenu Aydin. U borbi za zlato dočekala ju je stara suparnica sa Svjetskoga prvenstva, izvrsna Kineskinja Shuyin Zheng, kojoj je u ovoj borbi pružila jači otpor nego onda, no ni to nije bilo dovoljno za pobjedu pa je Iva poražena rezultatom 0:4 te se okitila srebrnom medaljom.

Od taekwondoašica danas je nastupila i Ana Zaninović, koja je zbog ozljede prvu borbu protiv Indonežanke Mariske Halinda, bila prisiljena predati. Od muških predstavnika danas je nastupio i Deni Andrun Razić u kategoriji -63kg, koji je tijesno poražen u šesnaestini finala od strane Moldavca Andrei Rotarua s rezultatom 12:11. U prvoj je borbi Deni slavio nad Malezijcem Chow Seng James Teem s premoćnih 11:5.

Naši taekwondoisti sutra će nastupiti u ekipnom dijelu natjecanja.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave