Mutak i Sumić poraženi u šesnaestini finala

Današnji dan na 28. Ljetnoj univerzijadi koja se održava u Gwangjuu bio je rezerviran za nastupe naših predstavnika u taekwondou. U kategoriji -74kg borio se devetnaestogodišnji Marko Mutak, student Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koji je svoj nastup završio u šesnaestini finala nakon poraza 4:2 od strane predstavnika Irana, Seyed Ahmad Khosrowfara. Marko je prve dvije borbe završio pobjedama i to premoćnom pobjedom od 12:2 protiv Suwaid K. Al Wahaibia iz Omana te tijesnom pobjedom od 6:5 nad Amerikancem Jaysen Scott Ishidom. 

Od ženskih predstavnica u taekwondou, danas je nastupila Marina Sumić, dvadesettrogodišnja studentica zagrebačkog Stomatološkog fakulteta, koja je svoj nastup završila u prvoj borbi šesnaestine finala nakon poraza 7:3 pretrpljenog od strane domaće predstavnice, Južnokoreanke Chaeeun Jeon.

Nastup naših boraca danas svakako će značiti kao iskustvo u daljnjoj sportskoj izgradnji, a sutra će naše boje u taekwondou braniti Deni Andrun Razić u kategoriji -63kg te Ana Zaninović u 53kg i Iva Radoš u -73kg, od kojih se nadamo novim uspjesima na samom završetku 28. Ljetne univerzijade u Južnoj Koreji.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave