Gimnastičari se nisu plasirali u finale, Korosteljev čeka odluku o priznavanju elementa

Na 28. Ljetnoj univerzijadi koja se održava u Gwangjuu, Južna Koreja, danas je nastupila hrvatska studentska gimnastička reprezentacija u sastavu Leonardo Kušan, Matija Baron, Kristijan Vugrinski i finalist nedavno održanog Europskog prvenstva, Andrej Korosteljev.

Baron, Vugrinski i Kušan – inače nosioc hrvatske zastave na sinoć održanoj svečanoj ceremoniji otvaranja – nastupili su u disciplini konj s hvataljkama, dok je Korosteljev naše boje branio na parteru. Nažalost, nisu se plasirali u finale, unatoč tome što su se hrabro borili i dali sve od sebe, ali činjenica kako su uopće nastupili na drugom najvećem sportskom natjecanju nakon Olimpijskih igara, dovoljno je velika čast, koja svima nama treba ići na ponos.

Inače, Korosteljev je danas nastupio izvevši novo-osmišljeni element, koji bi – ukoliko ga potvrdi FIG (Svjetska gimnastička federacija) – mogao nositi njegovo ime, a odluka o tome bit će donesena kroz nekoliko dana. Ukoliko FIG potvrdi element, koji je osmislio njegov trener Saša Solar, isti će nositi Korosteljevo ime, a to će ga učiniti trećim predstavnikom Lijepe naše – nakon Tine Erceg i Marija Možnika – kojemu je to uspjelo.

Sutrašnji dan je rezerviran za našeg jedinog predstavnika u disciplini preča – Antona Kovačevića.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave