Igračice MNK Alumnusa postale najbolja malonogometna ekipa u RH

Priča naših studentica i futsala započinje 2010.godine kada se po prvi puta održalo Sveučilišno prvenstvo grada Zagreba, Državno sveučilišno prvenstvo i Europsko sveučilišno prvenstvo u futsalu za žene. Danas, 5 godina kasnije, naše su studentice još uvijek zajedno i to ih je dovelo do subotnjeg finala, kada su se u Fusio centru borile za titulu prvih prvakinja RH u futsalu.

 

Kako su se tokom godina upisivale nove akademske godine, tako se i povećavala ova obitelj. Danas trener Jakov Ungarov, također trener prvoligaša MNK Alumnusa, na svom popisu ima 30tak djevojaka, vecinom studentice zagrebačkog sveučilišta, koje zajedno treniraju do dva puta tjedno. Trener Ungarov preuzeo je ekipu prije 3 godine, nakon Antonija Pavlečića i Filipa Andabake te voditelja Babica te prvu zlatnu medalju osvojio na Državno m sveučilišnom prvenstvu u Puli 2014. godine. Studentice zagrebačkog sveučilišta postale su i dio obitelji malonogometaša MNK Alumnusa te su 2014.g. nastupale na međunarodnom futsal turniru u Nizozemskom Sittardu te igrale uz rame najboljih europskih i svjetskih igračica, prvakinja Španjolske Atletico Madrida i portugalskih ekipa. U istoj su godini studentice osvojile i prvu zagrebačku futsal ligu, pobijedivši Fusio na Fusio centru.

U 2015.godini nastavio se pobjednički niz naših dama. U Poreču su potvrdile status najbolje sveučilišne futsal ekipe pobijedivši u finalu splitsko sveučilište rezultatom 5:2 a nekoliko tjedana kasnije okrunile su se i statusom najbolje futsal ekipe u Lijepoj Našoj. Na Fusio centru zaživio je možda i najbolji projekt za razvoj ženskog futsala u RH, Ženska futsal liga, u kojoj su se natjecale malonogometne ekipe iz cijele Hrvatske. Naše studentice u prvim utakmicama po skupinama nisu briljirale no plasirale su se u playoff i pokazale što su radile proteklih godina. U četvrfinalnoj utakmici svladale su studentice Veleučilišta VERN predvođene trenerom Matijom Đulvatom, dok su u polufinalnoj utakmici pobijedile Fusio 7:1 i tako se plasirale u finale. Drugi finalist odlučivao se u utakmici između MC Plusa, sve redom reprezentativki velikog nogometa do 19 godina, i zadarskih Superčiksica, u kojem su velikonogometašice izašle kao pobjednice. Veliki ogled MNK Alumnusa i MC Plusa bio je događaj vrijedan finala. Studentice su do 38.minute gubile 1:0, no tada je Martina Krog vratila ekipu u igru zabivši za 1:1. Regularni dio, odnosno 40 minuta (2x20 min čiste igre) završio je neriješeno. Ulaskom u produžetke djevojke iz Martinovke nakon samo 15 sekundi utakmice dolaze u vodstvo te do kraja susreta pogađaju još 3 puta. Po dva pogotka zabile su Sandra Brkan i Tihana Nemčić. Priznanja najboljim ekipama i pojedincima dodijelio je izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar- Kitarović, prof. Zrinko Čustonja, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza.

Godine rada, zajedništva naših studentica, ljubavi i ustrajnosti prema istom cilju, dalo je i konačan rezultat učinivši ekipu MNK Alumnus najboljim malonogometnim kolektivom, a naše studentice najboljim natjecateljicama ovog sporta u RH. Igračice MNK Alumnusa studentice su sljedećih sastavnica zagrebačkog sveučilišta: Kineziološki fakultet, Ekonomski fakultet, Prirodoslovno- matematički fakultet, Agronomski fakultet, Filozofski fakultet, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Prehrambeno- biotehnološki fakultet i Zdravstveno veleučilište, dok je trener Jakov Ungarov polaznik poslijediplomskog specijalističkog studija Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Studentice zagrebačkog sveučilišta, igračice MNK Alumnusa, ekipa su koja služi kao primjer kvalitetne kombinacije akademskog i sportskog života i pokazatelj kako jedno ide zajedno s drugim i često daje najbolje rezultate. 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave