UniSport Finals – uspješan sportski vikend u Poreču

 UniSport Finals 2015 potvrdio je status najvećeg sportskog događaja koji na nacionalnoj razini okuplja sportaše s hrvatskih sveučilišta i veleučilišta. Ove je godine privukao preko 900 natjecatelja i 50 volontera, dok je izdano preko 1100 akreditacija. Grad domaćin ovog natjecanja bio je Poreč koji je ugostio natjecatelje s 13 hrvatskih sveučilišta i veleučilišta.

Na UniSport Finals-u natjecali su se: Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Osijeku, Sveučilište u Zadru, Sveučilište u Dubrovniku, Sveučilište Sjever, Sveučilište u Puli, Veleučilište Baltazar, VERN, Veleučilište L.R. u Vukovaru, Veleučilište u Slavonskom brodu i Tehničko veleučilište Zagreb.

Nastojeći potaknuti razvoj akademskog sporta, UniSport Finals ove je godine uveo dva nova sporta u sustav natjecanja. Uz futsal, košarku, košarku 3x3, odbojku, odbojku na pijesku, rukomet i šah, studenti su se po prvi puta natjecali i u tenisu i stolnom tenisu.

Mnogi prisutni sportaši imali su isti motiv za pobjedu – Europske sveučilišne igre Zagreb - Rijeka 2016. Naime, nacionalni prvaci s ovog natjecanja kvalificirali su se na ESI 2016. Pravi primjer dao je student Matija Palinić, član pobjedničke tenisačke momčadi: „Osjećaj je fenomenalan. Znamo da iduće godine idemo na igre na kojima će biti 46 zemalja, smatram da smo dovoljno dobri da 'pucamo na zlato'“.

Nakon dva uzbudljiva dana natjecanja, proglašeni su pobjednici svih devet sportova. Ovogodišnji rezultati pokazali su uvjerljivu nadmoć zagrebačkog svučilišta koji je osvojio 12 zlatnih i 3 srebrne medalje u muškoj i ženskoj kategoriji.

U futsalu su prvo mjesto osvojile muška i ženska ekipa Sveučilišta u Zagrebu. Iste takve rezultate ostvarile su zagrebačke momčadi u odbojci, odbojci na pijesku i rukometu. Uz nadmoć u košarci 3x3, Sveučilište u Splitu osvojilo je ukupno 13 odličja. Ostale rezultate možete vidjeti ovdje

UniSport Finals ponovo je priredio uzbudljiv sportski vikend i omogućio studentima da se natječu na nacionalnoj razini. Ovaj sportski projekt još jednom je dokazao da razvoj studentskog sporta u Hrvatskoj uspješno napreduje.

Dakako, Europske sveučilišne igre u Zagrebu i Rijeci također će doprinjeti njegovom razvoju. Uz pomoć maskote Hrkija, volontera i ostalih važnih sportskih imena, organizatori svakodnevno promoviraju akademski sport i podržavaju sportske manifestacije u cijeloj Hrvatskoj. Uz ovu uspješnu sportsku manifestaciju, sigurnost u uspjeh ESI 2016 još je jača. 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave