Pobjeda košarkaša Rijeke i košarkašica Zagreba

Srebro je pripalo košarkašima VERN-a i košarkašicama Splita. Treće mjesto osvojili su košarkaši iz Splita i košarkašice iz Osijeka.

U dramatičnoj završnici košarkaškog finala ekipa Rijeke pobijedila je košarkaše VERN-a  rezultatom 59:53. VERN je vodio i s dvanaest razlike, ali su u posljednjoj četvrtini Riječani stisli i u nekoliko fenomenalnih akcija oteli zlato VERN-ovcima. Najbolji igrač utkamice Mario Veljačić s nekiliko je odličnih driblinga prešao obranu VERN-a i zabio odlučujuće koševe. Trener Rijeke Teddy Delač izjavio je da je ponosan na svoje igrače, njihov karakter i njihovu spremnost.

Košarkašice Zagreba pobijedile su Splićanke sa 70:59. Trener Zagrepčanki Zvonimir Osičan jako je zadovoljan sa svojom ekipom te su pokazale da su najbolje. Kapetanica košarkaške ekipe Sara Plavljanin iz Zagreba prokomentirala je da su ona i njezine suigračice ostavile srce na terenu.

Napeta je bila i utkamica za treće mjesto između košarkaša Splita i Zagreba. Splićani su osvojili treće mjesto nakon produžetaka s rezultatom 80:78. Trener košarkaške ekipe iz Splita, Duje Kaliterna, izjavio je da je njegova ekipa dala sve od sebe, te da su se pritom dobro zabavili.

Borba između ženskih košarkaških ekipa Osijeka i Rijeke završila je pobjedom Osijeka s 72:66. Trener Osijeka Dražen Nikišić istaknuo je da je rezultat bio pod kontrolom cijelu utakmicu.

Za najboljeg igrača i strijelca cijelog turnira izabran je igrač Rijeke Mauro Veljačić, dok je za najbolju igračicu izabrana kapetanica košarkaške ekipe Zagreba Sara Plavljanin. Njezina suigračica Anja Majstorović postigla je najviše koševa. 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave