Zagrebu oba odbojkaška zlata

U muškoj konkurenciji srebro su osvojili Splićani, u ženskoj Osječanke. Bronca je pripala Riječanima i Splićankama

 

Muško finale odbojke Unisporta 2015. donijelo je zasluženo zlato jakom Zagrebu, srebro Splitu, broncu Rijeci, a Osijek je ostao bez medalje.

Vidljivo spremniji Riječani pomeli su još od jučerašnjeg poraza demoralizirane Osječane s 3:0.

„Trebalo je ekipu psihološki pripremiti za to da je medalja medalja, no mi imamo kvalitetu više od njih i mislim da smo to pokazali danas na utakmici“, rekao je trener Rijeke Dragutin Šuker.

Zagrepčani i Splićani su se borili za prvo mjesto, ali s obzirom na to da je već jučer bilo jasno da Zagreb odnosi zlato, utakmica je prošla bez većih iznenađenja.

„Bila je više rutinski odrađena utakmica, znali smo da smo puno jači od protivnika. Finale prije finala smo odradili jučer, znali smo da ćemo danas puno lakše“, rekao je Niko Goga. Trener Krešimir Perić rekao je da ih je upozorio da se ne opuste previše, iako su znali da su prvi.

U ženskom finalu pobjedu su odnijele Zagrepčanke, srebro Osječanke, broncu Splićanke, a četvrte su završile Riječanke.

Splićanke su se borile rukama i nogama, a bilo je sasvim jasno da su više željele ovu pobjedu od inače spremnijih Riječanki te ih pobijedile s 3:0.

„Preponosna sam na svoje cure danas. Rijeka je puno kvalitetnija momčad, ali smo mi ostavile srce na terenu i to je presudilo danas“, rekla je Splićanka Karla Magdan.

U izuzetno uzbudljivoj i napetoj utakmici između Zagreba i Osijeka, Zagrepčanke su za dlaku odnijele pobjedu u petom setu s 3:2.

„Pobijedili smo, sretni smo, al smo se bome dobro namučili, ovo je bilo pravo. Izjednačene su ekipe, zadovoljna sam. Kada imaš protivnika koji je podjednako dobar, treba i malo sreće", rekla je trenerica Zagreba Svetlana Božić Fuštar.

Najboljom igračicom turnira proglašena je Kristina Kregar iz Rijeke, a najboljim igračem Marino Marelić iz Zagreba.


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave