Zagreb zasluženo prvi u odbojci na pijesku

Ekipa iz Splita osvojila je srebro, a bronca je pripala Riječanima

Filip Silić i Ivan Đorđević sa Sveučilišta iz Zagreba pobjednici su UniSport finalsa u muškoj odbojci na pijesku. Za prvo mjesto borili su se sa ekipom Sveučilišta iz Splita i pobijedili ih u dva seta rezultatom 2:0. Splićani su prošlogodišnji pobjednici, no Zagreb se pobrinuo da ove godine završe na drugom mjestu. Za treće mjesto borile su se ekipe riječkog sveučilišta i Tehničkog veleučilišta u Zagrebu. Riječani su rezultatom 2:0 pobijedili TVZ i okitili se broncom.

„Odbojka na pijesku je poseban đir, to nije samo sport, to je način života“, izjavio je Filip Silić koji je izabran za najboljeg igrača turnira.

Atmosfera na terenu bila je uzavrela od ranih jutarnjih sati kada su ekipe Sveučilišta Sjever i splitskog sveučilišta otvorile borilište. Splićani su pobijedili rezultatom 2:0, a iza njih je uslijedio pobijednički Zagreb u susretu s Rijekom. Riječani su se vraški borili i iako su se prethodnog dana dokazali, Zagreb je bio prevelik zalogaj za njih. Baltazarovce je dobro krenulo pobjedom nad Vukovarcima, iako su se Slavonci borili u čak tri seta. Dečki s TVZ-a došli su dobro raspoloženi i odmoreni što se pokazalo kao dobitna kombinacija protiv Osječana koje su dobili 2:0.

U sljedeće dvije utakmice susreli su se Riječani i igrači Baltazara te TVZ-ovci i ekipa Sveučilišta Sjever. Za BAK i Sjever ovo je bila posljednja stanica ovog natjecanja. Uslijedile su polufinalne utakmice između pobjednika prethodnih susreta. U ovome dijelu sudjelovali su Splićani, Zagrepčani, Riječani i TVZ-ovci. Sada se već počela nazirati iscrpljenost igrača i pad koncentracije, no bez obzira na to, srčanosti i borbenosti nije falilo. Ovaj krug iznjedrio je kandidate za utrku na treće mjesto turnira te favorite koji su se borili za zlato. Između Riječana i TVZ-ovaca sada su već prevladavale nijanse, ali umor je uzeo svoje, naime oba tima odigrala su četri utakmice, a Riječani su uspjeli izvuči još atom snage više i pobijediti rezultatom 2:0. 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave