Zagrepčanke izborile pobjedu nad Splićankama, prošlogodišnjim prvakinjama

Treće mjesto osvojila je ekipa Sveučilišta Jurja Dobrile iz Pule u izvrsnoj i napetoj igri protiv Veleučilišta Lavoslava Ružičke iz Vukovara. Titulu najbolje igračice odbojke na pijesku dobila je Sara Radanović, odbojkašica Sveučilišta u Zagrebu

Zadnji dan natjecanja ženske odbojke na pijesku završio je pobjedom  Sveučilišta Zagreb koje je s 2:0 nadigralo prošlogodišnje prvakinje Sveučilišta u Splitu. Treće mjesto osvojila je ekipa Sveučilišta Jurja Dobrile iz Pule u izvrsnoj i napetoj igri protiv Veleučilišta Lavoslava Ružičke iz Vukovara. Iako ekipa Pule nije mogla sakriti nezadovoljstvo odigranom utakmicom, istaknule su kako je sve ovo igra i nadaju se idući puta boljem plasmanu.

Sveučilište Sjever u napetoj igri s Vukovarom imao je manje sreće te tako nisu uspjele izboriti svoje mjesto u polufinalnoj utakmici.

„Drugi set smo se trgnule, ali to nije bilo dovoljno. Ova igra stvarno je bila dobra i „fair play“. Konkurencija je jaka, ali svi se trudimo najviše što možemo. Atmosfera je prijateljska i stvarno se osjeća jednako poštovanje prema svakoj ekipi“, izjavila je Ana Horvat, studentica Sveučilišta Sjever.

Unatoč velikoj navijačkoj podršci i kvalitetnoj utakmici svoje mjesto u polufinalu nisu si uspjele osigurati igračice Sveučilišta u Rijeci koje su izgubile protiv ekipe Vukovara rezultatom od 2:1.

Ekipa Veleučilišta VERN propustila je svoju priliku za polufinale nakon izgubljene utakmice sa Zagrebom, rezultatom od 0:2.

Igračice Zagreba izbacile su ekipu Pule iz borbe za finale te tako sebi, u igri sa Splićankama, pružile priliku za osvajanje prvog mjesta što su samouvjerenom i profesionalnom igrom dokazale.

„Prvi puta Marketa i ja igramo kao tim. Imale smo za igrati puno 'tekmi' jer smo jednu izgubile, ali uspjele smo pokazati da zaslužujemo pobjedu. Jako smo sretne pogotovo zbog toga jer smo se našle kao tim i funkcioniramo fenomenalno.“, izjavila je Sara Radanović, studentica Sveučilišta u Zagrebu, koja je proglašena i najboljom odbojkašicom na pijesku.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave