Rukometna zlata u Zagreb

Srebro su osvojili studenti Sveučilišta u Osijeku i studentice Sveučilišta u Splitu ,a broncu studenti Sveučilišta u Splitu i studentice Sveučilišta u Rijeci

U finalnim susretima i studenata i studentica uvjerljivo su pobijedile ekipe Sveučilišta u Zagrebu te se okitile zlatnim medaljama. Srebrne medalje osvojili su studenti iz Osijeka te studentice iz Rijeke, dok su broncu izborilii studenti iz Splita i studentice iz Rijeke.

U popodnevnim satima održale su se finalne utakmice. Prvo su na teren izašle studentice Sveučilišta u Zagrebu i Splitu. Cure iz Zagreba vodile su cijelu utakmicu, ali s vrlo malo razlike. Splićanke su imale priliku preuzeti vodstvo sedmercima, ali ih nisu realizirale.  

„Imale smo odličnu vratarku koja nam je u ključnim trenutcima obranila penale“, izjavila je Kristina Pasarić, studentica iz Zagreba.

Na red su došli i studenti Sveučilišta u Zagrebu i Osijeku koji su odigrali najnapetiju utakmicu. Padao je gol za golom. Četiri sekunde prije kraja rezultat je još uvijek bio izjednačen i bilo je jasno da će o pobjednicima odlučivati sedmerci. Studenti iz Zagreba uspjeli su pobijediti nakon što je njihov vratar uspješno obranio sedmerac.
„Tekma je bila jako naporna kao što smo i očekivali. Kada je završilo neriješeno bili smo na domaćem terenu jer smo i prošle godine uzeli zlato na ovaj način“, izjavio je Igor Zrakić iz Zagreba.

Utakmice za treće mjesto otvorili su studenti Sveučilišta u Rijeci i Splitu. Tekma je protekla mirnim tonom, uz svega par akcija s jedne i druge strane. Pred kraj Split je vodio gol razlike, ali u zadnjoj sekundi Riječani su dobili priliku sedmercem izjednačiti rezultat, ali nisu uspjeli.
„Utakmica je bila 'ekstra', zadovoljni smo jer smo osvojili broncu“, izjavio je Marko Šindik iz Sveučilišta u Splitu.

Slijedila je borba studentica iz Rijeke i Osijeka za brončanu medalju. Za razliku od studenata, koji su utakmicu odigrali vrlo polagano, studentice su krenule u napad od samog početka. Riječanke su četiri puta za redom uspjele uzeti loptu Osječankama i to ih je dovelo u prednost koju su neprestano povećavali do kraja utakmice koja je završila rezultatom 45:31. 


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave