Zagreb postaje veliki sportski poligon

Zagreb, 23. travnja 2015. – Ovu subotu, 25. travnja od 12 do 18 sati na brojnim lokacijama u užem centru Zagreba održat će se Studentski dan sporta. Tradicionalna manifestacija, koja se održava pod motom „Pusti malo knjigu, ajmo se gibat“, ponudit će mogućnost studentima i građanima da se okušaju u devet rekreativnih sportova i četiri sportska natjecanja na desetak različitih punktova u gradu.

Natjecateljski timovi će međusobne snage odmjeriti na turniru u futsalu i košarci (Trg bana Josipa Jelačića) te odbojci na travi (park Zrinjevac), dok ih u pojedinačnoj konkurenciji očekuje city cross (gradska utrka na 1,2 kilometra sa startom na Trgu bana Josipa Jelačića), na koji se uz studente mogu prijaviti i građani.

U rekreativnom dijelu programa studenti i građani će se moći okušati u sportovima poput stolnog tenisa, šaha, rukometa, mini golfa, slobodnog penjanja, street workouta i mnogih drugih.

Program koji će započeti točno u podne zajednički organiziraju Hrvatski akademski sportski savez (HASS) i Veleučilište VERN’, a odvijat će se na lokacijama Trg bana Josipa Jelačića,  Zrinjevac, Tkalčićeva ulica, Trg Europe, kula Lotrščak i drugih atraktivnih lokacija centra Zagreba.

„Organizacijom Studentskog dana sporta želimo ukazati na važnost bavljenja sportom svih dobnih kategorija, ali i promovirati studentski sport te prikazati koliki značaj ima na kvalitetu studiranja i življenja. Vrhunac dugogodišnjeg razvoja studentskog sporta i aktivizma bit će upravo Europske sveučilišne igre za koje ćemo biti maksimalno spremni. Ovim putem pozivamo sve studente i građane dobre volje da nam se pridruže i okušaju u raznim sportovima u jedinstvenom okruženju samog centra Zagreba.“ – naglasio je Zrinko Čustonja, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza.

Studentski dan sporta svake se godine u nekoliko gradova odvija u organizaciji Hrvatskog akademskog sportskog saveza (HASS), a kako bi objedinili sve aktivnosti vezane uz studentski sport, razvijen je i sustav studenskih natjecanja pod nazivom UNISPORT, koji tijekom cijele godine okuplja studente sportaše na natjecanja diljem Republike Hrvatske u 21 različitom sportu. Studentski dan sporta upravo je platforma za promociju navedenih inicijativa.

Aktivnosti u sklopu Studentskog dana sporta najava su najvećeg sportskog događaja u povijesti Republike Hrvatske te poziv studentima i građanima da se uključe u njihovu organizaciju. Iduće godine u lipnju, Zagreb i Rijeka će biti domaćini Europskih sveučilišnih igara, koje će okupiti oko 5.000 studenata s preko 200 sveučilišta iz više od 40 europskih zemalja.

Za prijavu na natjecanja i detaljnije informacije o Studentskom danu sporta koji će se ove subote održati u Zagrebu, posjetite www.dansporta.com.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave