Saznali smo imena svih ekipa UniSport Futsal Lige 2016/2017

Dodatnim kvalifikacijama odigranim jučer (31.1.2017.) u Zagrebu dobili smo i posljednje dvije ekipe sudionice UniSport Futsal Lige u sezoni 2016/2017. 

U dodatnim kvalifikacijama sudjelovalo je šest ekipa raspoređenih (ždrijebom) u dvije skupine te je najbolja iz svake skupine stekla pravo nastupa, a to su ekipe Sveučilišta u Dubrovniku i Veleučilišta L.Ružičke u Vukovaru.

Skupina -A (poredak):

1. Sveučilište u Dubrovniku 

2. Tehničko veleučilište u Zagrebu

3. Veleučilište u Sl.Brodu

Prije početka natjecanja teško je bilo odrediti favorite jer su ove godine sve ekipe ozbiljno pripremale za natjecanje i nema više ekipe koja svojom kvalitetom ne zaslužuje biti dio ovog izabranog društva. To se vidjelo već u prvoj utakmici u kojoj su nam Sl.Brod i TVZ priuštili puno uzbuđenja. TVZ je cijelu utakmicu imao inicijativu. Pokušavali su kroz posjed lopte doći do situacije za zgoditak dok su se Brođani dobro branili i kroz brze napade nakon oduzimanja lopte pokušavali doći do zgoditka. TVZ je tijekom utakmice imao 24 udarca na gol dok je ekipa Sl.Broda imala tek 5 udaraca u gol no udarci nisu bili dovoljno kvalitetni sve do zadnje minute (30.min) utakmice kad je Ivan Fluka zabio za konačni rezultat 1:0 u korist TVZ-a.

U drugoj utakmici ove skupine susreli su se Dubrovnik i TVZ (3:1). TVZ je  dominirao utakmicom i stvarao puno šansi dok su Dubrovčani su svoje šanse iskorištavali. Dubrovnik je iz devet pokušaja postigli 3 zgoditka dok je TVZ od 26 udaraca samo jedan uspio spremiti iza vratara. Vratar Dubrovnika Faris Sarić je izgledao nesavladiv i sa osam obrana je bio najistaknutiji pojedinac utakmice koja je završila rezultatom 3:1 za Dubrovnik.

Zadnja utakmica u ovoj skupini pružala je još tračak nade za Sl. Brod da pokuša iznenaditi i osigurati mjesto u Ligi. Kroz cijelu utakmicu Brođani su pokušavali no jednostavno nije išlo. Dubrovnik ponovo efikasniji u odnosu na broj šansi i pobjedom od 2 :1 dolazi do prvog mjesta u skupini i plasmana u UniSport Futsal Ligu.

 

Skupina - B (poredak):

1. Veleučilište u Vukovaru

2. Veleučilište u Šibeniku

3. Sveučilište u Rijeci

U ovoj skupini Vukovar je zbog svojeg iskustva igranja Futsal Lige bio lagani favorit skupine što se na kraju ispostavilo točnim i Vukovar je i ove godine član elitne skupine.

Prva utakmici između Rijeke i Šibenika (1:1) ponudila je dosta uzbuđenja. Riječani su tijekom utakmice imali malo više udaraca na gol no na kraju je ipak završilo neodlučeno. Druga utakmica između Rijeke i Vukovara  (0:3) prošla je loše za Riječane. Vukovarci su bili usredotočeni i efikasni i zapravo lako pobjedili dobru Rijeku. U zadnjoj utakmici između Šibenika i Vukovara smo mogli vidjeti jako zanimljiv i efikasan futsal. Šibenik je poveo 1:0, Vukovarci su brzo izjednačili i poveli sa 1:3. Kad je izgledalo da je sve gotovo Šibenik ponovo izjednačuje na 3:3. Pred sam kraj utakmice Fabijan Petričević (u 28.min) zabija za 4:3 i Vukovarci pobjeđuju.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave