UniSport Košarka: Tko će biti Top 4 ekipe 2021./2022.?

Zadar i Športski centar Višnjik idućeg će tjedna biti središte zbivanja UniSportHR poluzavršnice u košarci za studente. Momčadi sedam hrvatskih sveučilišta i veleučilišta od 21. do 23. veljače borit će se za top četiri mjesta koja voda na UniSport Finals - državnu završnicu. 

Podijeljeni u skupinu A i B, nastupaju sljedeće ekipe:

SKUPINA A

Susrete skupine A pratiti ćemo u dvorani 4 Višnjika, sve osim susreta UNIN - UNIZG koji se prvog dana igra u dvorani 3. 

Upravo Sveučilište u Zagrebu, trenutni trostruki nacionalni prvak, najveći je favorit ove skupine. Prvi ispit ove sezone biti će im spomenuto Sveučilište Sjever, dok se skupini nalaze još i Sveučilište J.J. Strossmayer u Osijeku, koje je na posljednjim UniSport Finalsima zauzao četvrtu poziciju te Tehničko veleučilište u Zagrebu.

Kako su nam ovo prve utakmice u ovoj košarkaškoj sezoni, zanimljivo će biti vidjeti što na parketu mogu pokazati sve ekipe.

Raspored skupine A:

SKUPINA B 

Prošlogodišnji srebrni i brončani medalisti UniSport HR završnice, odnosno Sveučilište u Splitu i Sveučilište u Zadru uz Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru imati će nešto lakši zadatak. S utakmicom manje, dvije najbolje od tri ekipe izborit će mjesto na završnici. Susret manje znači i da je svaki bod bitan te ne sumnjamo da ćemo gledati najbolje od svake ekipe, a susrete u skupini 22. veljače otvaraju domaće dalmatinske ekipe - UNIST i domaćin, UNIZD.

Raspored skupine B:

Poznata imena ženskih ekipa za UniSport Finalse

I dok ćemo kroz nekoliko dana saznati koje su top 4 košarkaške ekipe kod studenata s kartom za UniSport Finalse, u konkurenciji studentica sve je jasno. 

Na nacionalnoj završnici gledati ćemo ekipe Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta J.J. Strossmayer u Osijeku te Sveučilišta u Rijeci. Podsjetimo, trenutnu titulu drže studentice iz Splita, srebrom su se okitile studentice Sveučilišta u Zagrebu, dok su brončane bile Osiječanke.


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave