Počela UniSportHR esport sezona u četiri igre!

Sjećate se kako smo prošle godine, u nemogućnosti održavanja sportskih prvenstava, bili izrazito sretni što Covid ne može poremetiti premijerno izdanje esport natjecanja? Iako smo se ove sezone vratili u normalu, s bogatim sportskim sadržajem za naše studente, ponosni smo da esport postaje standardni dio tog opusa, a cilj je još snažniji razvoj u nadolazećim godinama. Kako to izgleda kada se naši studenti natječu u popularnim igricama, prilike ste imali vidjeti prošlog vikenda 12. i 13. ožujka, kada je krenlo natjecanje u dvije od četiri igre. 

Drugo izdanje sveučilišnog uni_esport državnog prvenstva

Esport je prošle akademske godine premijerno uveden u program sveučilišnog sporta u Hrvatskoj, a ovogodišnje drugo izdanje sastoji se od četiri igre: League of Legends, FIFA, CSGO i Rocked League. 

League of Legends

Sezonu uni_esporta otvorio je LOL 12. ožujka uz zanimljive susrete 9 hrvatskih sveučilišta i veleučilišta. Iznenađenjem turnira pokazali su se studenti Sveučilišta Sjever, koji su u startu pokazali da su ozbiljni igrači. Ovo im je prvi put da igraju natjecanje, a već su ostvarili dvije pobjede, uključujući onu protiv aktualnih prvaka TVZ-a te se trenutno nalaze na vrhu tablice.

Sveučilište u Zagrebu i Veleučilište u Bjelovaru prate na tablici s utakmicom manje, no sve su karte otvorene te nas zasigurno očekuje odličan nastavak sezone.

 

Rocket League 

Nakon subotnjih uzbudljivih LOL mečeva, u nedjelju 13. ožujka igrali smo Rocket Legaue. Cjelokupnu RL završnicu, ali i prvo kolo otvorio je susret Sveučilišta u Splitu i Sveučilišta u Dubrovniku, zatim Veleučilišta u Bjelovaru i Sveučilišta Sjever, Tehničkog veleučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Rijeci te na kraju Sveučilišta J.J. Strossmayer u Osijeku i Sveučilišta u Zagrebu.

Rocket League igra se sistemom double-elimination kupa na način da poražena ekipa nije izbačena iz natjecanja nego pada u donji dio kupa, a poraz tamo znači eliminaciju. Ukratko, ekipa s dva poraza ispada s natjecanja. U nedjeljnim susretima najbolje su pokazali i polufinala gornje ljestvice izborili Sveučilište u Zagrebu i Veleučilište u Bjelovaru. Sveučilište Sjever i Sveučilište J.J. Strossmayer u Osijeku nalaze se u donjem dijelu te si više ne mogu priuštiti poraz, a ekipa TVZ-a odigrala je showmatch protiv komentatorskog tima.

Sve susrete mogli ste pratiti putem naše Twitch platforme, a videji su i dalje dostupni, stoga vas pozivamo da posjetite 👉 https://www.twitch.tv/unisporthr.

FIFA i CSGO

Sljedeći vikend uz LOL i RL otvaramo i natjecanja FIFA-e i CSGO-a.

Ekipe FIFA-e raspoređene su u dvije skupine unutar kojih će se igrati dvije utakmice svatko-sa-svakim. Nakon grupne faze koja će trajati do 3. travnja, u završnicu prolazi 6 ekipa (od ukupno 13) - prvoplasirane iz skupina direktno u polufinala, dok se ostale četiri za svoje mjesto bore u četvrfinalu. 

Counter-Strike: Global Offensive broji najviše ekipa, čak 14, a podijeljeni u dvije skupine igrati će jednu “Best of 3” (Najbolji od 3) partiju s svakom od drugih ekipa u skupini. Grupna faza također traje do 3. travnja nakon čega nas očekuju četvrtfinala i polufinala (kao u FIFA-i) 

Uskoro objavljujemo raspored mečeva i streama stoga pozorno pratite naše društvene mreže - FacebookInstagram.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave