Četvorica hrvatskih plivača na FISU Svjetskom sveučilišnom kupu u plivanju s perajama

Svečanom ceremonijom otvaranja, zakazanom za večeras u sportskom selu Bella Italia, službeno će započeti prvo izdanje FISU Svjetskog sveučilišnog kupa u plivanju s perajama, koje se 1. i 2. travnja održava u Lignanu Sabbiadoru (ITA). 

Među 91 natjecatelja (48 studenata i 43 studentice), našli su se i hrvatski predstavnici, točnije studenti Sveučilišta u Zagrebu Jakov Đurić, Duje Grgić i Lovro Krčelić s trenerom Markom Đurićem i voditeljicem Ivom Gričar te student Sveučilišta u Rijeci Vid Stipković. Ispred Hrvatskog akademskog sportskog saveza u Italiji se nalazi i tajnik Davor Habljak.

Ćak 55 sveučilišta malazi se na premijernom Svjetskom sveučilišnom kupu, a dolaze iz 15 svjetskih država uključujući: Belgiju, Kolumbiju, Češku, Egipat, Estoniju, Francusku, Njemačku, Italiju, Maleziju, Poljsku, Španjolsku, Tajvan, Ukrajinu, Mađarsku i, naravno, Hrvatsku.

Svečani mimohod počinje u 18h u dvorani Auditorium sportskog sela Bella Italia, a live prijenos istog biti će moguće pratiti putem https://www.fisu.tv.


 

Datum: 1. i 2. Travanj 2022.

Lokacija: Lignano Sabbiadoro (ITA)

Web stranica: https://www.wcuf2022.com

Facebook: @FISUFinswimming

Instagram: @FISUFinswimming

 


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave