UNIST, UNIZG, UNIOS i Bernays izborili UniSport Finals nakon sedam kola Futsal Lige

Gotova je UniSportHR Futsal Liga! Nakon gotovo četiri mjeseca - kvalifikacija, odigranog elitnog kola te sedam rundi same Lige, saznali smo imena četiri najbolje ekipe koje će se ove godine u Poreču boriti za nacionalnu titulu. Na UniSport Finals i državnu završnicu putuju Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište J.J. Strossmayer u Osijeku i Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment. 

Pregled rezultata 6. kola

Na domaćem terenu ŠC Višnjik, studenti Sveučilišta u Zadru otvorili su šesto kolo u dalmatinskom derbiju protiv Sveučilišta u Splitu. Rutinski je favorizirani Split ušao u utakmicu i poveo s 3:0 (hat-trick Gašpara), no bude se onda Zadrani, rade preokret predvođeni sjajnim Novićem i Šarinom te iz utakmice izlaze s podjelom bodova pri izjednačenju 4:4. 

Karatker i izvanrednu utakmicu prikazali su i studenti Bernaysa protiv Osječana. Na krilima Gorupa (hat-trick) i oni su stizali tri gola zaostatka iz ranog dijela te na kraju uspjeli doći do izjednačenja pri rezultatu 5:5 i boda izuzetno važnog za prolaz u daljnu fazu natjecanja.

Tehničko veleučilište u Zagrebu u šestom je kolu stiglo do prve pobjede u utakmici začelja protiv Sveučilišta Sjever (4:2), dok je UNIZG rutinski preko VEVU-a i pobjedom 7:0 do druge pozicije na tablici pred posljednje kolo. 

Pregled rezultata 7. kola

Pravu poslasticu i najzanimljiviji susret posljednjeg kola pružili su nam studenti Splita i Osijeka, dvije vodeće ekipe kroz cijelu ligu. U čvrstoj, agresivnoj i nervoznoj utakmici slavili su Splićani 2:1 te zahvaljujući boljem omjeru iz međusobog susreta sa Zagrebom, Futsal Ligu završili su u stilu - kao prvoplasirani. Iako su u Zadar doputovali kao prvi na tablici, remi i poraz u posljednja dva kola Osijeku su osigurala treću poziciju.

Još jednu impresivnu utakmicu pokazali su studenti Sveučilišta u Zagrebu svladavši Sveučilište Sjever 0:13 što je bilo dovoljno da se popnu na drugu pozicijiu. 

Posljednju kartu za državnu završnicu izborili studenti Bernaysa svladavši VEVU 2:5 u posljednjem kolu, a pobjedom su se od natjecanja oprostili studenti Sveučilišta u Zadru, koji su na domaćem terenu za kraj svladali Tehničko veleučilište u Zagrebu s 9:5.  


Polufinalni parovi - UniSport Finals

UniSport Finals državna završnica ove se godine održava 9. - 12. lipnja u Poreču, a zahvaljujući poretku u UniSport Futsal Ligi, već su nam poznati polufinalni parovi. 

UNIST - BERNAYS
UNIZG - UNIOS

Sve utakmice, UniSport Futsal kvalifikacija, elitnog kola i Lige mogli ste pratiti na našem YouTube kanalu UniSport TV, a biti će dostupne i nadalje za one koji žele pogledati.

Također, sve fotografije futsal sezone 2021./2022. Nalaze se na linku

Čestitamo svim ekipama i hvala na zanimljiva četiri mjeseca koliko smo s vama imali priliku uživati u ovoj futsal sezoni!

 

  

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave