Uspješni nastupi hrvatskih predstavnika na FISU Svjetskom kupu u plivanju s perajama

Prvo izdanje FISU Sveučilišnog svjetskog kupa u plivanju s perajama održano je 1. i 2. travnja u u Lignano Sabbiadoru (Italija), a ispred Hrvatskog akademskog sportskog saveza, a pod zastavom Sveučilišta u Zagrebu plivali su Duje Grčić, Jakov Đurić i Lovro Krčelić, odnosno ispred Sveučilišta u Rijeci Vid Stipković. 

Najuspješniji na natjecanju bili su studenti s talijanskih sveučilišta, koji su ‘kod kuće’ osvojili barem po jednu medalju u svim disciplinama na kojoj su sudjelovali, osim jedne. Osim njih, zapažene nastupe imali su Lilla Blaszák (Uni Kesckemét, Mađarska) i Juan Sebastian Giraldo Cespedes (Uni Cali, Kolumbija), osvojivši po tri zlata u površinskom plivanju s perajama (SF). 

Hrvatski predstavnici imali su više nego uspješne rezultate, plasirajući se u dva finala, a najbolji plasman imao je Vid Stipković - peto mjesto u 400m, a zatim Jakov Đurić - 8. Mjesto 200m SF.

Ovo su njihovi dojmovi 

Vid Stipković, student Sveučilišta u Rijeci, dugogodišnji državni prvak u disciplinama 200, 400 i 800pp, državni rekorder u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji te član hrvatske reprezentacije: 
“Dojmovi su fantastični. Organizacija je izgledala kao neko svjetsko ili europsko prvenstvo na kojima sam bio. Nažalost, bilo nas je nešto malo manje nego tamo, 100 studenata - ali vrijednih. Osobno sam isplivao najbolji rezultat ove sezone, bio sam peti što nije malo i nedostajalo je još polasekunde da skinem državni rekord što mi je bio cilj. Nadam se da ću nekom drugom prilikom taj cilj i ispuniti, a trenutno sam zadovoljan rezultatima. Pohvalio bi i kolege iz Zagreba na rezultatu i što su bili dobro društvo iako se nismo znali prije. Drago mi je da sam imao tu priliku biti dio ovog Svjetskog kupa i da će ih biti još”, podijelio je Vid

Jaku konkurenciju spomenu je i Duje Grčić, student Sveučilišta u Zagrebu: Konkurencija je bila dosta jaka i s obzirom na to, svi smo otplivali odlične rezultate. Jako sam zadovoljan i svojim rezultatom, iako smatram da su mogli biti i bolji, ali popravio sam sva svoja vremena pa je neki moj osobni cilj ovog natjecanja ispunjen. Odlična organizacija dočekala nas je u Italiji i stvarno je bio doživljaj sudjelovati u nečem takvom i upoznati ljude iz cijelog svijeta.”


Lovro Krčelić, student Sveučilišta u Zagrebu također se osvrnuo se na cjelokupno natjecanje i zajedništva hrvatske delegacije: “Jako sam zadovoljan rezultatima, u svemu što sam plivao sam popravio svoj rezultat za par sekundi. Konkurencija je bila jaka, primjerice pojedini sudionici i finalisti svjetskih prvenstava. Zadovoljni smo i organizacijom, smještaj, hrana, sve je bilo na nivou i drago mi je da se cijela malobrojna hrvatska delegacija imala mogućnosti družiti i navijati međusobno. Definitivno bih opet išao na neko natjecanje da se pruži prilika”. 
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave