Prvi turnir UniSportHR 3x3 Lige pripao studentima Sveučilišta u Zagrebu

Košarkaški teren kraj Studentskog doma Stjepan Radić bio je 24. i 25. svibnja poprište prvog 3x3 turnira u uličnoj košarci gdje su studenti 10 hrvatskih sveučilišta i veleučilišta pokazali svoje umijeće u borbi za UniSport Finalse. 

3x3 Liga igra se sustavom dva turnira, prvi održan u Zagrebu i drugi koji će se održati 31.5. i 1.6. u Splitu, a svaki nosi određen broj bodova kojeg momčadi dobivaju na osnovu omjera pobjeda i poraza. Nakon dva kvalifikacijska turnira, najboljih će šest momčadi po ukupnom zbroju bodova izboriti nastup na UniSport Finalsima u Poreču. 

U ovogodišnjem UniSportHR 3x3 natjecanju imamo 10 ekipa:

Nakon dva zanimljiva dana ulične košarke, koja je privukla brojne gledatelje, najboljom ekipom turnira u Zagrebu pokazala se ekipa domaćina Sveučilišta u Zagrebu. Oni su nakon stopostotnog učinka u skupini C u četvrtfinalu svladali Sveučilište u Rijeci (21:14), u polufinalu Sveučilište u Splitu (21:16) da bi u konačnici u finalu slavili protiv Sveučilišta u Dubrovniku (21:14). Dubrovčani su također imali dobar turnir - s lakoćom su prošli grupu, u četvrfinalu s visokom razlikom svladali Sveučilište u Dubrovniku (21:11), a zatim u polufinalu imali nevjerojatan i neizvjestan meč s Veleučilištem u Karlovcu (13:11) što ih je možda i umorilo da pokažu više u finalu. Upravo VUKA i UNIST igrali su odličnu utakmicu za treće mjesto u kojem su slavili studenti Splita s 21:17. 

Po svemu viđenom, ne sumnjamo da nas i za tjedan dana očekuju fantastični mečevi. Vidimo se u Splitu! 

REZULTATI

GALERIJA

 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave