Unisport Finals 2022. - Poreč u lipnju bogatiji za 1000 studenata

Studentski sport vraća se u Poreč!


Preko 1000 mladih iz svih dijelova Hrvatske okupit će se 9. - 12. Lipnja u Poreču na nacionalnoj završnici u čak 11 sportova, Unisport Finals. Na najvećem studentskom sportskom natjecanju u Hrvatskoj (a i šire), natjecat će se studenti s trinaest hrvatskih sveučilišta i veleučilišta u sljedećim sportovima: futsal, rukomet, košarka, odbojka, tenis, stolni tenis, badminton, košarka 3x3, odbojka na pijesku, šah, e-sport.

Unisport Finals 2022 započeti će svečanim otvorenjem na bazenu hotela Delfin, gdje će sudionike pozdraviti državni tajnik pri Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak, gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza Haris Pavletić te izaslanik predsjednika RH Željko Jovanović.

Najveće uzbuđenje tradicionalno se očekuje na parketima futsala, najpopularnijeg UnisportHR sporta, a kao najbolje četiri ekipe nakon odigrane višemjesečne Lige pokazale su se momčadi Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Splitu, Sveučilište J.J. Strossmayer u Osijeku i Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment. Za žestoke sportske okršaje spremni su i rukometaši, odbojkaši, košarkaši i po prvi put ikada na državnoj završnici, e-sports momčadi u četiri igre - League of Legends, FIFA, Counter Strike, Rocket League. Čak tri sporta s reketom ove godine su u programu Unisport Finalsa i to tenis, stolni tenis i badminton, a vrlo je jaka i konkurencija u šahu gdje nas ove godine očekuju zanimljivi dvoboji. Košarka 3x3 i odbojka na pijesku, smješteni uz samu plažu Zelene lagune zatvoriti će Finalse 11. lipnja. 


Predstavnici i reprezentacije ovogodišnjih Finalsa su: Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Dubrovniku, Sveučilište u Zadru, Sveučilište Sjever, Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru, Veleučilište u Karlovcu, Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment, Sveučilište u Slavonskom Brodu, Tehničko veleučilište u Zagrebu, Visoka škola Ivanić-Grad. 

Organizator Unisport Finalsa i nositelj čitavog Unisport sustava je Hrvatski akademski sportski savez, a Finalsi predstavljaju kulminaciju natjecanja koja su se odvijala tijekom cijele godine, a na kojima su mjesto rezervirali samo oni najbolji. 

Za sve one koji nisu u mogućnosti biti na studentskom spektaklu u Poreču, Hrvatski akademski sportski savez omogućio je prijenose nekih utakmica uživo – na YouTube kanalu UniSport TV, dok se rezultati mogu pratiti u stvarnom vremenu na aplikaciji Unisport Digital. 

Preuzmi za Android

Preuzmi za iPhone









 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave