Obje ekipe Splita, studentice Zagreba i studenti Zadra izborili finala u košarci

U sklopu košarkaškog turnira na UniSport Finalsima, u SRC Veli Jože danas su se odigrali polufinalni susreti muške i ženske konkurencije u košarci. 

Prvi dan nadmetanja otvorile su studentice Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Osijeku. Zagrepčanke su dominirale od samog početka i odnijele pobjedu s rezultatom 101:32. Druga utakmica između Sveučilišta u Splitu i Sveučilišta u Osijeku također je završila uvjerljivim rezultatom 117:50 te ćemo nakon sutrašnjeg posljednjeg susreta ženske konkurencije između ekipa Zagreba i Splita, doznati tko su ovogodišnje sveučilišne prvakinje.

U konkurenciji studenata prva utakmica bila je i više nego napeta. Od prve minute obje ekipe (Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Splitu) pokazale su kako imaju isti cilj - pobijediti i osigurati mjesto u finalu. Na kraju je ekipa iz Splita odnijela pobjedu rezultatom 84:77. Drugi polufinalni susret između Sveučilišta u Osijeku i Sveučilišta u Zadru do zadnje minute bio je neizvjestan. Pobjedom u produžecima s rezultatom 49:47 ekipa Sveučilišta u Zadru izborila je mjesto u finalu. 

Današnje susrete kratko su prokomentirali i naši studenti iz Splita: “Dosta teška i napeta utakmica. Puno preokreta, ali sreća i šut bili su na našoj strani. Spremni smo za finale i nadamo se pobjedi” te studentice Zagreba: "Zadovoljne smo kako smo odigrale utakmicu. Ušle smo maksimalno koncentrirane, poučene iskustvom prošle godine. Nadamo se dobroj igri i sutra."

FOTOGALERIJA 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave