Nakon dramatičnih polufinala poznati finalisti futsala u obje konkurencije

Jedan od najzanimljivijih i uvijek najočekivanijih sportova na Unisport Finalsu i ove je godine opravdao sva očekivanja i epitete. Završnica futsala u ženskoj i muškoj konkurenciji sučelila je najbolja hrvatska sveučilišta koje su nijanse dijelile od ulaska u finale i borbe za prestižne titule sveučilišnih prvaka. No, krenimo redom.

U napetom polufinalnom ogledu Sveučilišta u Splitu i Sveučilišta u Zadru, Splićanke su bile bolje tek nakon boljeg izvođenja penala. Iako su Splićanke već na samom početku utakmice prve poslale loptu u mrežu, Zadranke su pružile fantastičan odgovor te preokrenule rezultat. Tako je u 22. minuti rezultat bio 1:3 za Zadar. U 33. minuti, studentice iz Splita poravnavaju rezultat na 3:3, a kako do isteka vremena nije bilo rezultatskih promjena, uslijedili su produžeci, a onda i izvođenje penala što je pak, nakon pogotka Splićanke Ozane Milojević te obrane Paule Karmele Matković značilo samo jedno, a to je konačnih 5:4 i veliko slavlje splitske ekipe. 

Potpuna suprotnost dramatičnom dalmatinskom okršaju, bio je dvoboj Sveučilišta u Zagrebu i Veleučilišta Lavoslava Ružičke u Vukovaru. Naime, u tom susretu rezultatska neizvjesnost je postojala do kraja prvog poluvremena, ali nakon toga Zagrepčanke ubacuju u brzinu više te Vukovarke više ne mogu pratiti njihov ritam. O trenutnoj razlici u kvaliteti, najbolje svjedoči konačan rezultat 13:4. Stoga, žensko finale futsala donosi nam dvoboj sjevera i juga Hrvatske, odnosno Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Splitu.

A što nam je tek ponudila muška konkurencija. U uvijek napetoj utakmici prvog polufinala između starih znanaca Sveučilišta u Splitu i Visoke škole Edward Bernays, pobjedu su nakon drame produžetaka i izvođenja penala odnijeli Zagrepčani. Bio je to susret prepun čvrstih duela i fantastičnih poteza na terenu koji je završio 1:1 nakon 40 minuta igre. Uslijedila je uvijek neugodna lutrija šesteraca koja je večeras u finale odvela Edward Bernays, s konačnih rezultatom 5:6

Ista napetost, isti zaplet uslijedio je i u drugom muškom polufinalu futsala koje se protegnulo do kasno navečer. Sudarili su se Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Osijeku. Fantastičan rezultat i vodstvo od 3:0 sve do 31. minute imali su studenti iz Zagreba. U samoj završnici dvoboja, inati se Slavonija i Osječani ekspresno dolaze do izjednačenja 3:3 u 34. minuti te vraćaju sve na početak koji je kraj dobio nakon duge serije penala u kojoj su s(p)retniji bili Osječani koji s rezultatom 7:8 ulaze u veliko finale. Dakle, Visoka škola Edward Bernays i Sveučilište u Osijeku igrat će u finalu muške konkurencije futsala.


Nema sumnje da nam subota donosi nove poslastice za kraj fantastične akademske sezone. Gledajte nas na YouTube kanalu Unisport tv i pratite sve rezultate na aplikaciji Unisport Digital.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave