Rukometaši i rukometašice Sveučilišta u Zagrebu najbolji u državi

Rukometna dvorana Žatika u subotu 11. lipnja bila je mjesto borbe za odličja najboljih sveučilišnih rukometaša i rukometašica.

Jutarnji termin bio je rezerviran za Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru i Visoku školu Ivanić-Grad u kojoj je bronca otišla na istok Hrvatske, u Vukovar.

Finale ženskog rukometa spojilo je Osijek i Zagreb, a kao najbolje u državi pokazale su se rukometašice Sveučilišta u Zagrebu koje su na ovim UniSport Finalsima pokazale najbolji rukomet. Uz osvojen naslov rukometašice Zagreba u svojim redovima imaju i MVP turnira, Leonardu Kapetanović.

U popodnevnom terminu krenula je i muška utakmica za 3. mjesto koju su dobili rukometaši Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku. Osječani su i na predah otišli s prednošću od 2 pogotka (19:17), a do kraja utakmice povećali su svoju razliku i slavili s 33:24 protiv rukometaša Sjevera.

Kapetan Osijeka, Matej Zrno, na kraju je sretan rezultatom svoje ekipe: “U sportu se uvijek očekuje pobjeda tako da smo danas došli s tim ciljem. Prvo poluvrijeme bilo je dosta teško, ali u drugom smo se odvojili i mogli mirno završiti utakmicu. Žao nam je što nismo u finalu, ali sretni smo s trećim mjestom.”

Finale muškog rukometa završilo je bez iznenađenja, rukometaši Sveučilišta u Zagrebu potvrdili su kvalitetu svoje ekipe i s 31:25 (16:13) došli do zasluženog zlata. Srebro odlazi na jug Hrvatske, rukometašima Splita.

MVP izabran je Jakov Dujmović, rukometaš Zagreba.

Čestitke svim rukometašima i rukometašicama! 

Natjecanje rukometa u potpunosti ste mogli pratiti na našem YouTube kanalu Unisport TV, dok se fotogalerija nalazi na ovom linku.


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave