Manje od dva tjedna dijele nas od Europskih sveučilišnih igara u Łódźu!

Europske sveučilišne igre u Łódźu, najveći ovogodišnji sportski događaj u Europi i najveći multi-sportski događaj iz područja studentskog spora u posljednje tri godine, održavaju se 17. - 30. srpnja, a hrvatska sveučilišta i veleučilišta putuju s velikim brojnim natjecateljima i kvalitetnom delegacijom. 

Brojna i kvalitetna hrvatska delegacija 

Tijekom dva tjedna više od 6000 sportaša natjecat će se u 20 disciplina na 15 borilišta na Europskim sveučilišnim igrama - badminton, košarka, košarka 3x3, kanu, odbojka na pijesku, rukomet na pijesku, šah, nogomet, futsal, rukomet, judo, karate, kickboxing, plivanje, stolni tenis i para stolni tenis, taekwodno, tenis, odbojka, sjedeća odbojka i vaterpolo. Od toga, Hrvatska će imati predstavnike u 15 sportova, a dolaze sa 7 visokoškolskih ustanova. 

Tako će Sveučilište u Zagrebu imati sportaše u badmintonu, košarci (m), košarci 3x3 (ž), rukometu na pijesku (m i ž), odbojci na pijesku (m i ž), futsalu (m i ž), rukometu (ž), plivanju, vaterpolu (m), odbojci (ž), stolnom tenisu (ž) te sva četiri combat sporta (judo, karate, taekwodno, kickboxing). Studenti Sveučiliša u Splitu natjecati će se u nogometu (m), rukometu (m), košarci 3x3 (ž) te judu (m i ž). Sveučilište J.J. Strossmayera u Osijeku pratiti ćemo u odbojci (m), Veleučilište Lavoslava Ružička u Vukovaru u odbojci na pijeksu i 3x3 košarci, Sveučilište u Zadru u plivanju, Sveučlište Sjever u odbojci na pijesku (m i ž), košarci 3x3 (m), karateu (ž) i tenisu (m), a studente Sveučilišta u Dubrovniku na 3x3 terenima. 

Raspored Europskih sveučilišnih igara po sportovima 

EUG Łódź 2022 tradicionalno će započeti svečanom ceremonijem otvaranja 17. srpnja, u najvećoj sportsko-zabavnoj dvorani u Łódźu, Atlas Areni. Inače, Igre su organizirane pod licencom Europske sveučilišne sportske asocijacije (EUSA), organizaciju provode Tehnološko sveučilište u Lodzu, Sveučilišna sportska asocijacija Poljske (AZS) i Grad Łódź, u suradnji s partnerima - Ministarstvo obrazovanja i znanosti, Poljski olimpijski odbor, nacionalne i lokalne turističke te sportske organizacije, medijske kuće, a također je podržan od strane programa Erasmus+ Europske unije. Europske sveučilišne igre ponudit će, osim sporta, i edukativni, kulturni i društveni program te razne radionice. Planirana su predavanja na temu volontiranja i dualnih karijera, radionice na temu zdravog stila života, leadership-a, itd.

Što drugo reći osim - jedva čekamo da počne, a svim našim sportašima želimo puno sreće i sportskih uspjeha, te što bolje predstavljanje Hrvatske i Hrvatskog akademskog sportskog saveza na ovom velikom međunarodnom natjecanju!

Kako biste se upoznali sa svim natjecateljima koji putuju u Łódź te bili u toku sa svim novostima i zanimljivostima, pratite naše kanale na društvenim mrežama. 

Instagram | Facebook | TikTok  

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave