FISU Svjetski combat kup: Karatašice UNIZG danas u borbi za četiri medalje

Turski Samsun je grad od 700.000 ljudi na obali Crnog mora, a ovih dana domaćin FISU Svjetskom sveučilišnom combat kupu, događaju s više od 800 sportaša iz svih dijelova svijeta. Za prvu službeno osvojenu brončanu medalju pobrinuo se boksač Luka Pratljačić UNIOS, a već sada u džepu dvije sigurne medalje ima i Sveučilište u Zagrebu, budući da ih danas očekuju čak dva finala. 

Dvorana Yaşar Doğu, inače dvorana Sveučilišta Ondokuz Mayıs Yaşar Doğu za sportske znanosti, ugostila je vrhunske karataše iz različitih dijelova svijeta, a upravo u njoj su odlične nastupe pokazale naše UNIZG karatašice:

👉 Fantastičnu Jelenu Pehar očekuje finale 50kg kategorije protiv Ahmed Niswa (FRA), nakon što je uvjereno slavila nad Slovakinjom Kristinom Simcikovom, zatim Ukrajinkom Adriadne Panchuk, a onda i nad predstavnicom Malazije Shahmalarani Chandra. 

👉 U finalu će se boriti i ženska ekipa u čijim je Sadea Bećirović, Petra Nuić, Tihana Šulek i Jelena Pehar. Ukupno dvije borbe će imati ove djevojke i to obje protiv studentica iz Turske - prvo su bolje bile od djevojaka s Marmara sveučilišta, dok će se u finalu susresti s karatisticama Sveučilišta Sakarya Uygulamali Bilimler.

👉 Tihanu Šulek (-55kg) i Sadeu Bećirović (-68kg) u pojedinačnim borbama očekuje i borba za broncu, za koju su se izborile kroz repasaž. Prva će se boriti protiv Slovakinje Hane Kuklove, a druga s Makedonkom Angelom Mojsovskom.

Rezultati s natjecanja pronaći se mogu na stranici Samsun 2022 FISU Cup, dok se prijenos uživo događa na FISU televiziji. Sadea se za broncu bori od 9:40h, Petra od 10:55h, Jelena je na rasporedu 11:11h, a sve djevojke zajedno od 12:10.

Dobre nastupe na FISU Combat kupu, ali bez borbe za medalju pokazali su i Petra Brlečić (-61kg) te Mia Mijović (-55kg) sa Sveučilišta Sjever te Matej Budišćak, Karlo Raguž, Sara Malčec i Maks Luka Šenjug sa Sveučilišta u Zagrebu

Za one koji ne znaju zanimljivo je reći kako se svaki od šest boriličkih sportova na ovom natjecanju pojavljuje i kao pojedinačno FISU Svjetsko sveučilišno prvenstvo, a neke smo gledali i na prethodnoj Univerzijadi u napulju. FISU Svjetski sveučilišni kup okuplja sportaše koji nastupaju zastave svojih visokoškolskih institucija, što ne biva praksom na FISU svjetskim prvenstvima i Univerzijadama, kada nastupaju pod hrvatskom zastavom.

Photo: FISU Combat Sports 2022  

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave