EUSA tehnički futsal delegat zadovoljan pripremama EUSA Futsal 2023 u Splitu

Grad Split i Sveučilište u Splitu od 3. do 5. studenog posjetio je Tomasz Aftanski - EUSA tehnički delegat za futsal i predstavnik Europske sveučilišne sportske asocijacije. Posjet Splitu za svrhu je imao provjeru pripreme za nadolazeće Europsko sveučilišno futsal prvenstvo, koje Split organizira u srpnju iduće godine.

U inspekcijskom posjetu, gospodin Aftanski ocijenio je spremnost Organizacijskog odbora i objekata koji će u srpnju ugostiti ponajbolje akademske futsalerke i futsalere iz cijele Europe. Tako je obišao urede Sveučilišta u Splitu, sportsku infrastrukturu sve četiri dvorane u kojima će se igrati natjecanje - velika i mala dvorana Sportskog centra Gripe, dvorana Sportskog centra Poljud i Gradska športska dvorana Bilankuša u Solinu. Pregledane su i dvorane za trening, smještajni kapaciteti za sudionike u Domu Kampusu Dr. Franjo Tuđman te Studentskom domu "Bruno Bušić" na Spinutu.

Također, EUSA predstavnika srdačno su dočekali i rektor Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc Dragan Ljutić te predsjednik Gradskog vijeća Splita, prof. dr. sc. Željko Domazet, čime je Grad Split još jednom pokazao punu podršku ovom događaju.

Sveukupni dojmovi su bili i više nego pozitivni, a gost je imao samo riječi hvale za cijelu infrastrukturu, kako sportsku, tako sveučilišnu i sve sadržaje koje će u sklopu Kampusa sudionici imati na raspolagunju. 

Nezaobilazna postaja pred odlazak bila je i utakmica 1. HMNL između Akademskog malonogometog kluba Universitas i Vrgorca, koja je završila rezultatom 3:3. Na licu mjesta mogao je tehnički delegat EUSA-e vidjeti kvalitetu koja očekuje sve sudionike EUSA Futsala 2023, s obzirom da se ekipa AFCU-a sastoji od studenata sportaša iz UniSportST i UniSportHR sustava, studenata futsalera ima u još mnoštvo klubova Prve Malonogometne Lige, a između ostalog, iz Hrvatske dolazi i trenutni Europski sveučilišni futsal prvak. 
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave