UniSport Futsal (Regija Istok): Futsal Ligu ponovno će igrati VEVU

Sportska dvorana Borovo Naselje ugostila je 22. studenog studente Sveučilišta u Slavonskom Brodu, Visoke škole Ivanić-Grad te domaćine Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru, a upravo su potonji odličnim igrama izborili direktan plasman u UniSportHR Futsal Ligu.

Snažno su krenuli studenti Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru i već u prvom dvoboju slavili s visokih 10:2 protiv predstavnika Visoke škole Ivanić-Grad. Po dva puta u strijelce su se upisali Fran Japundžić i Marko Varga na samom početku meča, Škarica i Horvat dodali po jedan te je do 14. minuta na kontu bilo šest golova prednosti kada se iz gostujuće ekipe budi Teo Brkić. I u drugom dijelu raspoloženi VEVU-vci punili su mrežu. Nizali su se strijelci Vrgoč, Cerovski, Milovanović te još jednom Škarica, dok je drugi gol za VŠIG postigao Leon Jungić.

Druga utakmica ponudila je susret Sveučilišta u Slavonskom Brodu protiv Visoke škole Ivanić-Grad, a bio je to jednosmjeran meč. Golijadu za UNISB priredili su Danijel Nikolić i Matej Plivelić sa po dva hat tricka, a kolega Ivan Benković prikjučio se s još jednim. S druge strane, jedini gol za VŠIG upisao je David Čuni još u prvom dijelu za utjehu i konačnih 7:1.

Najzanimljiviji susret dana i pravi derbi odvijao se između domaćina iz Vukovara i gostiju iz Slavonskog Broda. No, početak utakmice nije sugerirao veliku napetost. Zaigrali su se Japundžić i Cerovski za vodstvo 2:0, nešto kasnije Škarica pridodao još dva i taman kada su svi u dvorani pomislili kako će ovo biti još jedna dominatna utakmica VEVU-a, Brođani počinju realizirati svoje šanse. Prvo je Karlo Rihter smanjio na 4:1 pa Benković na 4:2, a igra Brođana poprimila je drugu dimenziju budući da su gol ostavili praznim, a vratara uključili u napad. Ta je taktika urodila plodom u vidu još dva pogotka (Benković i Nikolić), ali je još bolje poslužila Vukovarčanima, koji su s golovima Milovanovića i Cerovskog (posljednji minut) susret riješili s konačnih 6:4.

Nakon slavlja i gromoglasnog pozdrava “VEVU”, današnje utakmice i direktan plasman u UniSportHR Futsal Ligu prokomentirao je vratar Dominik Jelinić:

“Za prvu utakmicu smo znali da će biti nešto lakša pa smo u njoj pokušali odmoriti startere odnosno naše bolje igrače za derbi s Slavonskim Brodom. Neočekivano, to je ekipa nešto drukčija s obzirom na prošlu godinu, ne znam jesu li kod njih u pitanju ozlijede ili nešto drugo. Možemo reći kako smo očekivali nešto težu utakmicu iako se na kraju i činila teškom. Prvo smo vodili 4:0 pa sve to ‘prosuli’, ali uspijevamo zadržati koncentraciju i plasirati se u Futsal Ligu. Tamo već znamo da nas očekuje sedam fantastičnih ekipa, borba za svaki bod, svaku loptu i svaku utakmicu. Prošle godine bili smo jako blizu plasmanu na državnu zavrnicu, dijelila nas je jedna utakmica protiv ekipe Bernaysa koja je na kraju postala državnim prvakom. Mislim da i ove godine imamo potencijala, jedna prava klapa smo i ekipe unutar i van terena te mislim kako je to najvažnije.”

Idući susreti na rasporedu su 28. studenog u Varaždinu, a do tada možete uživati u fotogalerijirezultatima te statistikama


 

  
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave