UniSport Futsal (Regija Jug): UNIST očekivano u Futsal Ligi

Posljednje kvalifikacije za UniSport HR Futal Ligu odigrane su danas u Zadru, a između Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta u Jurja Dobrile u Puli i domaćina Sveučilišta u Zadru kao prvoplasirana ekipa izašli su studenti iz Splita te će tako i ove godine zaigrati u prestižnoj Ligi. 

Kvalifikacije Regije Jug otvorila je utakmica između domaćina i studenata iz Pule, u kojoj su Zadrani slavili s visokih 2:9. Zanimljivo je kako je prvi pogodak u utakmici pao već nakon 24 sekunde, kada je uspješan bio Josip Iveljić, a iz redova Sveučilišta u Zadru u strijelce su se upisali još po dva puta Mate Šarin i Niko Lučić, Ivo Kukin te Renato Nović s hat-trickom. S druge strane, za Pulu su uzvratili Ivan Vukasović na asistenciju Karla Dumančića, koji se na kraju i sam upisuje u strijelce. 

Kratka klupa i kvalitetan protivnik presudili su Puli u susretu sa Sveučilištem u Splitu. Raspoloženi u redovima UNIST bili su Ante Crnjac x2, Karlo Kovačić, Toni Vujić, Blago Bubalo, Luka Pažanin x2, Domagoj Čule te Josip Juretić, koji dva gola postiže u samo jednoj minuti, drugi puta uz pomoć protivnika Luke Brajkovića. Za iskupljenje, spomenuti Luka strijelac je jedinog pogotka njegove momčadi.

Usprkos dva poraza, UNIPU ekipa na svom Instagramu poručuje: “Danas su kolege iz Zadra i Splita bile bolje, ali čast nam je nakon dugo vremena vratiti se u najprestižniju organizaciju akademskog sporta”.

Posljednja susret dana bio je derbi u pravom smislu riječi, a studenti UNIZD i UNIST ostavili su srce na terenu znajući ulog - plasman u UniSportHR Futsal Ligu. Obje ekipe od početka su krenule čvrsto i agresivno, a rezultat na semaforu pokazivao je 0:0 sve do drugog poluvremena, kada led konačno probija Domagoj Čule. Kasnije se za Split golovima priključuju i Karlo Kovačić te Josip Juretić te donose svojoj ekipi vrijednu pobjedu 3:0. Svakako treba spomenuti i odličnu igru Zadra, u utakmici u kojoj su imali više upućenih šuteva prema golu, nedostajalo je prave realizacije. 

Strijelac dva gola i s plasmanom za Ligu u džepu, dojmove današnjih nastupa prokomentirao je student Sveučilišta u Splitu Ante Crnjac te ujedno najavio ambicije njega i njegove momčadi za ovu sezonu: “Budući da se UniSportHR futsal kvalifikacije održavaju za vrijeme trajanja 1. HMNL, imali smo problem zbog studenata koji igraju u svojim klubovima i tamo imaju obaveze. Stigli smo u Zadar svjesni toga i da pred nama nije nimalo lagan zadatak. Bili smo primorani mijenjati svoju taktiku i igru, što je srećom urodilo plodom i u Split se vraćamo s dvije pobjede i plasmanom u Ligu. Nama vrlo poznat teren, ova generacija je prošla sve što se Lige tiče -  od toga da smo osvojili Ligu, do toga da nismo ušli u najbolja četiri i putovali na Finalse. Nadam se da ćemo to iskustvo ove godine napokon iskoristiti do samog kraja. Bit ću iskren i reći da se nadam napokon osvojiti dugo očekivano zlato i nakon toga u zasluženu UniSport mirovinu.”

Sa završenim kvalifikacijama u sve četiri regije u UniSport Futsal Ligi za sada nastupaju: Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment, Sveučilište J.J. Strossmayer u Osijeku, Sveučilište u Zagrebu (direktan plasman), Tehničko velečilište u Zagrebu, Sveučilište Sjever (Regija Sjever), Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru (Regija Istok) i Sveučilište u Splitu (Regija Jug). Posljednju, osmu momčad, saznati ćemo nakon elitnog kola kvalifikacija koje nas očekuje 13. i 14. prosinca. 

GALERIJA
REZULTATI

 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave