9. i 10. prosinac rezervirani su za UniSport H2O u Vukovaru!

Pred nama je UniSport H2O - državno sveučilišno prvenstvo u plivanju i vaterpolu, a 9. i 10. prosinca po šesti put zaredom ćemo ga održati u Vukovaru, odnosno na vukovarskim gradskim bazenima (Plivalište Vukovar).

Natjecanje je to koje okuplja nešto više od 200 sudionika s 11 hrvatskih sveučilišta i veleučilišta. Tako će Veleučilište Lavoslav Ružička i Grad Vukovar ovoga puta ugostiti studentice i studente s Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišta Joispa Jurja Strossmayera u Osijeku, Sveučilišta u Dubrovniku, Sveučilišta u Zadru, Sveučilišta Sjever, Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, Visoke škola Ivanić - Grad, jednog noviteta među ekipama - Visoka policijska škola te, naravno, domaćin Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru.

Sportski program H2O prvenstva započeti će nakon svečanje ceremonije otvaranja, koju ćemo upriličiti 9. prosinca s početkom 17:45h. Prvog dana tradicionalno kreću plivači, a pratiti ćemo nadmetanja u sljedećim disciplinama: leđno (50m i 100m), prsno (50m i 100m), leptir (50m i 100m), slobodni stil (50m i 100m i štafeta 4x50) te mješovito (štafeta 4x50). Nakon otplivanih disciplina za iste nas očekuje svečana dodjela odličja. 

Ništa manje zanimljivo neće biti niti u subotu kada od jutarnjih sati kreće vaterpolo program, a državnog prvaka saznat ćemo nakon susreta studenata UNIZG, UNIST, UNIRI i VEVU. Podsjetimo, na posljednjem Unisport H2O natjecanju, Sveučilište u Zagrebu s najviše je odličja proglašeno najboljom plivačkom ekipom, a ujedno su se popeli i na najviše vaterpolsko postolje.

Kome će to poći za rukom ove godine, pratite na našem Instagramu, Facebooku, TikToku i UniSport Digital aplikaciji, gdje ćemo prenositi svu akciju s bazena. 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave