UniSport H2O: Sveučilište u Zagrebu ukupni pobjednik u plivanju

UniSport H20, državna završnica u plivanju i vaterpolu te prva sveučilišna sportska završnica u akademskoj godini 2022./2023., po šesti put se održava u Gradu Vukovaru i Vukovarskim bazenima, a već po tradiciji, započela je svečanom ceremonijom otvaranja.

U bojama Lijepe naše i širokim osmijesima neposredno nakon pobjede Vatrenih, na ceremoniji se natjecateljima 10 sveučilišta i veleučilišta Republike Hrvatske prvo obratio predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza Haris Pavletić te im zaželio fair play natjecanje i puno uspjeha. Dekan Veleučilišta u Vukovaru Željko Sudarić studentima  je idući zaželio dobrodošlicu u Vukovar po šesti put za redom, a okupljene plivačice i plivače zatim su pozdravili i predstavnik Vukovarsko-srijemske županije Marijo Meštrović te predstavnik Grada Vukovara, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Grada Vukovara, Darko Dimić, koji je ujedno i otvorio UniSport H2O prvenstvo.

Odmah nakon ceremonije uslijedio je sportski program, a ovogodišnja plivačka bitka iznjedrila je neka nova imena na postolju, odlične rezultate i atmosferu. Nakon deset otplivanih disciplina i nikad zanimljivijem natjecanju, studenti Sveučilišta u Zagrebu obranili su prošlogodišnji naslov. Zagrepčani su ujedno slavili i u ukupnom poretku kod studenata, dok su za studentice tu titulu osvojile plivačice Sveučilišta u Splitu.

Samo neka od imena koja se iz Vukovara vraćaju s više odličja oko vrata su Karlo Grabić, Katja Čizmin, Ante Toni Čulin, Stipe Bumber (UNIZG), Magdalena Radina, Nikola Tafta, Renata Kovačević (UNIST), Dominik Habazin, Edi Hadžić (TVZ), Nora Gravinger (UNIOS), Marija Kardum (VŠIG), već dobro nam poznata Ana Burazer (UNIZD), a zanimljivo je kako Zadar ima novu nadu Hanu Sivec, koja je prvi put nastupila na ovom natjecanju i već se okrunila s 5 medalja.

Vremena i rezultate po disciplinama pronaći možete OVDJE

GALERIJA FOTOGRAFIJA
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave