UniSport Futsal: UNIZD osma je momčad UniSportHR Futsal Lige

Posljednju rundu kvalifikacija za UniSportHR Futsal Ligu, takozvano elitno kolo, odigrali smo 13. prosinca u Zadru te konačno kompletirali sve ekipe. Posljednja, osma momčad koja se plasirala u Futsal Ligu zahvaljujući dvije pobjede na turniru ekipa je Sveučilišta u Zadru. 

U prvom susretu Zadrani su igralisa studentima Sveučilišta u Slavonskom Brodu, ekipi koja je u Regiji Istok zauzela drugu poziciju. Prvi je za Zadar poveo Niko Lučić, sa šesterca izjednačio Robert Stahović i s tim se rezultatom otišlo na odmor. U nastavku nešto agresivnije s obje strane te iako je konačan rezultat završio samo s golom prednosti (3:4 za UNIZD), statistički su imali predost po svim parametrima. Do kraja su se u strijelce za Zadar upisali još Iveljić i dva puta Nogić, a s druge strane Plivelić te opet Strahović, na samom kraju susreta. 

Drugi polufinalni susret bio je rezultatski najneizvjesniji, a činilo se kako gledamo utakmicu Vatrenih, a ne futsal sveučilišnog sporta. S jedne strane Međimursko veleučilište u Čakovcu, s druge Visoka policijska škola, a ulog pobjede za obje ekipe ogroman - korak bliže povijesnom prvom nastupu u Futsal Ligi. Nakon neriješenih 6:6 u regularnom dijelu, uslijedili su penali, a koncentriranije i bolje izvođenje imali su Međimurci, koji odlaze u finale elitnog kola kvalifikacija. Izvođenje penala možete vidjeti na našem TikToku.

Neizvjesne utakmice znaju te učiniti izmorenim u fizičkom, mentalnom i emocionalnom smislu pa tako MEV-ovci u finalu nisu imali snage za domaćine UNIZD. Lagano su do pogodaka stizali Lučić, Pinčić, po dva puta Škibola i Kukin, a hat-trick odigrali su Malbašić i Iveljić. S druge strane su za MEV odgovorili Težački i Horvat za konačnih visokih 12:2. 

REZULTATI
GALERIJA

Sa završenim elitnim kolom kvalifikacija te onim u sve četiri regije, ponosno možemo predstaviti momčadi koji će zaigrati UniSportHR Futsal Ligu u akademskoj godini 2022./2023.:
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave