Uvodni sastanak ESOM projekta održan u Ljubljani

EUSA Institut i Sveučilište u Ljubljani održali su uvodni sastanak projekta ESOM, u čije je provođenje uključen i Hrvatski akademski sportski savez te su tim povodom u Sloveniji boravili Nikola Vincetić i Ivana Aničić.

ESOM sufinanciran je od strane Europske unije, a za cilj ima ojačati organizaciju i management studentskih sportskih događaja kroz razmjenu iskustva i informacija, učenje i stjecanje vještina o ključnim temama povezanih uz sportski menadžment, financije, komunikacije i ostale bitne teme.

Prije početka sastanka, sudionike su u ime domaćina pozdravili EUSA glavni tajnik Matjaž Pečovnik i prorektor Sveučilišta u Ljubljani Matjaž Drevenšek, a zatim je voditelj komunikacija i projekta EUSA-e Andrej Pišl proveo sudionike kroz sve aktivnosti. 

Neke od tema uvodnog sastanka bili su konkretni aspekti upravljanja projektom, uključujući financijske i ugovorne obveze, internu i eksternu komunikaciju i provedbu planiranih aktivnosti. Glavne aktivnosti tako će uključivat istraživanje (provođenje ankete i prikupljanja primjera dobre prakse), edukaciju (radionice i seminari online i uživo) i diseminaciju (stvaranje relevantnih izvora, organiziranja konferencija, širenje znanja). Projekt se izravno bavi EU prioritetima koji se tiču dobrog upravljanja u sportu kroz promicanje kvalitete trenera i stručnog kadra te neizravno promicanjem sporta i obrazovanja, odnosno podrškom dvojnih karijera sportaša.

ESOM provodi EUSA institut u suradnji s Hrvatskim akademskim sportskim savezom, Mađarskim sveučilišnim sportskim savezom, Studentskim sportskim savezom Crne Gore, Studentskim sportskim savezom Nizozemske, Sveučilišnim sportskim savezom Poljske (POL), Studentskim sportskim savezom Ukrajine i Sveučilištem u Ljubljani. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije.

Izvor: EUSA

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave