UniSportHR Rukomet: Momčadi UNIZG, UNIOS, UNIN i UNIRI na poluzavršnici izborile nastup na UniSport Finalsima

Novi mjesec započeli smo UniSportHR natjecanjem u rukometu, odnosno rukometnom poluzavršnicom održanom 6. i 7. ožujka u SD Martinovka u Zagrebu. Ovaj studentski sportski događaj okupio je odlične momčadi visokoškolskih ustanova iz cijele zemlje koji su se došli boriti za plasman na UniSport Finals, nacionalnu završnicu zakazanu za lipanj u Poreču.

Žestoka konkurencija sastojala se od sedam ekipa podijeljenih u dvije skupine, a naši su studenti na terenu dali sve od sebe, pokazali sportski duh i fair play igru. 

Neizvjesne utakmice uz brojna iznenađenja

Već prvo kolo najavilo je kakva bi ovo poluzavršnica mogla biti - istaknut ćemo studente TVZ-a koji su odmah na početku iznenadili Osječane 27:25, dok su studenti Sjevera slavili nad 23:20 UNIRI. Ništa manje neizvjesnosti nije bilo ni u nastavku kada su u skupini B nad studentima Sveučilišta u Splitu slavili i UNIRI i UNIN, ostavljajući ih tako bez mogućnosti da zaigraju na Finalsima. Ipak, možda najveći preokret napravili su studenti Sveučilišta u Osijeku u posljednjoj utakmici natjecanja, kada su samo golom razlike bolji bili od Sveučilišta u Zagrebu, što im je zbog međusobnog omjera bilo dovoljno da s druge pozicije prođu u daljnju fazu natjecanja, a bez karte ostave studente Tehničkog veleučilišta u Zagrebu. 

Rezultate, statistike i tijek svih utakmica pronaći možete na našoj službenoj stranici. 

Na UniSport Finalsima 2023. u Poreču nastupiti rukometne momčadi Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta J. J. Strossmayer u Osijeku, Sveučilišta Sjever te Sveučilišta u Rijeci. Čestitke svima!

GALERIJA FOTOGRAFIJA

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave