UniSport Finals: UNIZG-u i dupla odbojkaška titula

Dvorana Intersport bila je 9. i 10. lipnja poprište odbojkaške završnice, a kroz dva dana odigrali smo polufinala te borbe za odličja muške i ženske konkurencije. Atmosfere u dvorani nije nedostajalo, studentice i studenti srčano su se borili tijekom svake utakmice, a raspjevani i nasmiješeni navijači pratili su svaki poen s ruba sjedalica. 

Četiri ‘čiste’ utakmice kod studenata

Studenti Sveučilišta u Splitu i Sveučilišta Josip Juraj Strossmayer u Osijeku susreli su se u prvom polufinalu u petak, dok su drugo igrali odbojkaši Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Rijeci, a susreti su završili identičnim rezultatom - 3:0. Iskusna ekipa Osijeka, koja iza sebe ima nekoliko nacionalnih titula i odlične europske nastupe bila je uspješnija od kolega iz Splita, a prejaki za Rijeku bili su Zagrepčani. Iako se čini kako su ovo bile jednosmjerne utakmice, tko god je pratio radnju iz Intersporta na licu mjesta ili preko YouTube kanala UniSportTV mogao je vidjeti kako su svi setovi bili iznimno neizvjesni, a gdje koji poen odlučivao je o pobjedniku seta. 

Drugog smo dana pratili borbe za odličja, a rezultatski govoreći nije bilo promjena s obzirom na dan prije. U susretu za treće mjesto, studenti Sveučilišta u Splitu počistili su kolege iz Rijeke s 3:0, a istim je rezultatom UNIZG slavio protiv UNIOS-a u velikom finalu. Uz dobru atmosferu i srčanu borbu na terenu nije nedostajalo ni tenzija, pa su tako tijekom Finalsa na odbojci igračima dodijeljena čak 3 žuta kartona. 

Mislav Lučić, kapetan ekipe Sveučilišta u Zagrebu prokomentirao je njihov uspjeh: „Odigrali smo dvije utakmice, obje smo pobijedili, što nam puno znači jer vidimo da puno raste akademski sport i želimo što bolje i kvalitetnije sudjelovati u tome. Jako puno igrača iz prve lige igra ovdje jer je sezona završena, a želja nam je da se i nadalje svi posvete treninzima i pripremi, tako da razina natjecanja ostane ovako dobra i nadalje.”

Zlato ženske konkurencije zasluženo Zagrebu

Za titulu prvaka među studenticama borili su se Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Zadru i Sveučilište Josip Juraj Strossmayer u Osijeku, a ukupnu pobjedu odnijele su Zagrepčanke. Aktualne bronačane s Europskih sveučilišnih igrala u Lodzu slavile u prvom polufinalu protiv Sveučilišta u Rijeci izgubivši jedan set (3:1), a onda su u finalu popravile omjer i slavile protiv Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku 3:0 u rezultatski iznimno neizvjesnoj utakmici. Svega pokoji poen nedostajao Osječankama da naprave veliko iznenađenje, nakon što su dan prije uvjerljivo u polufinalu slavile protiv Sveučilišta u Zadru. Ni utakmica za treće mjesto nije bila za one slabog srca i kratkih živaca, a iz nje su kao pobjednice izašle studentice Rijeke, ostavljajući tako Zadranke bez medalje (3:1).

Komentar cjelokupnog događanja i svoj dojam nakon osvajanja medalje podijelila je zlatna medalistica Manuela Pavlaković: „Pripremali smo se za ove dvije utakmice, znamo da su Rijeka i Osijek odlične ekipe, Osijek se još i pojačao. Nismo se nadale da ćemo biti gotove u tri seta, ali dale smo svoj maksimum i presretna sam i pre ponosna što smo četvrtu godinu za redom izborile titulom nastup na europskoj smotri.“

Nakon dva dana igranja, neizvjesnosti, te ostavljanja znoja i duše na terenu, treće mjesto zauzeli su studenti Sveučilišta u Splitu, te studentice Sveučilišta u Rijeci, a samu završnicu finala u obje kategorije igrala su Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište Josip Juraj Strossmayer u Osijeku. Srebrnim odličjima okitili su se Osječani i Osječanke, dok su studenti i studentice Sveučilišta u Zagrebu još jednom obranili titulu i donijeli duplu krunu u Zagreb. 

Nagrade za MVP-a za dodijeljene su Karlu Jakovcu te Doris Barić sa Sveučilišta u Zagrebu.
REZULTATI i GALERIJA


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave