UniSport Finals: Nepromijenjeno stanje među teniskim prvacima

Na užarenom terenu Resorta Zelene Lagune 9. i 10. lipnja odigrali smo tenisku završnicu u kojoj su zlato ženske konkurencije osvojile studentice Sveučilišta u Splitu, svladavši studentice iz Zagreba, dok je nacionalna titula muške konkurencije pripala upravo UNIZG-u. 

Studenti osam visokih učilišta (Sveučilište u Zadru, Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište Sjever, Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Splitu, Veleučilište "Lavoslav Ružička" u Vukovaru, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Hrvatsko Katoličko Sveučilište) te studentice šest gradova (Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište Sjever, Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Slavonskom Brodu, Sveučilište u Splitu, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku) nastupilo je u ovogodišnjem teniskom turniru na Finalsima.

Ukupno gledajući, iza nas je lijep i kvalitetan turnir, u kojem su najviše neizvjesnosti donijeli polufinalni i finalni susreti. Vjerujemo kako tenisačima nije bilo nimalo lako odraditi naporne teniske mečeve po ljetnjim temperaturama, no ipak smo zadovoljni što možemo reći kako su polufinala izborili zaista oni najbolji, a završnica završnice bila užitak za gledanje.

Osvojenom zlatnom medaljom studentice Sveučilišta u Splitu obranile su prošlogodišnju (i onu iz godine prije) titulu, dok su u borbi za broncu bez velike dileme studentice UNIOS-a slavile nad kolegicama iz Sveučilišta u Rijeci. Istim su rezultatom (2:0) treće mjesto muške konkurencije osigurali studenti Veleučilišta u Karlovcu svladavši UNIST, dok su od Riječana bolji bili Zagrepčani koji tako osvajaju najsjaniju medalju,

“Sveučilište u Zagrebu došlo je sa zaista jakom muškom ekipom, dok su cure bile nešto slabije jer neke tenisačice nisu mogle doći zbog nekih drugih natjecateljskih obaveza. Ove tri djevojke koje su mogle nastupiti zaslužuju svaku pohvalu jer su dale sve od sebe, došle do finala i malo je nedostajalo da bude izjednačeno i da se nakon singla ide u parove. Super tiebreak je odlučio na drugu stranu, ali ne mogu reći ništa drugo nego da sam zadovoljan s njihovom borbom, zalaganjem i igrom. Što se momaka tiče, na papiru su bili favoriti, čak možda i veći favoriti nego što se to pokazalo u finalu, ali su imali protivnike koji su zaista jako dobro odigrali svaki game pa je i rezultat na kraju bio neizvjesniji od očekivanog. Po mom mišljenju super interesantno muško finale i jako dobar tenis”, prepričao je Petar Barbaros (UNIZG)

REZULTATI
GALERIJA

 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave