Predstavnici Hrvatskog akademskog sportskog saveza održali sastanke u Saboru

U proteklom periodu predstavnici Hrvatskog akademskog sportskog saveza održali su sastanke sa saborskim Odborom za zdravstvo i socijalnu politiku i Odborom za obrazovanje, znanost i kulturu. 

Potpredsjednica Hrvatskog sabora gospođa Sabina Glasovac i gospođa Renata Sabljar-Dračevac, predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku, primile su predsjednika HASS-a Harisa Pavletića i glavnog tajnika Nikolu Vincetića, dok su glavni tajnik prisustvovao i sastanku s gospođom Vesnom Bedeković, predsjednicom Odbora za obrazovanje, uz dopredsjednicu HASS-a Sanju Ćurković.

Predstavnici HASS-a upoznali su saborske odbore s s djelovanjem i aktualnim projektima Saveza, s posebnim naglaskom na projekt UniSport Health kojem je cilj promocija zdravlh životnih navika, edukacija studenata te provedba programa zdravstveno usmjerenog tjelesnog vježbanja. 

Osim upoznavanja s djelovanjima akademskog sporta u Hrvatskoj, jedan od ciljeva sastanka bila je organizacija tematske sjednice u Saboru na temu Razvoj i perspektive akademskog sporta, ideji kojoj su predsjednice oba Odbora dale apsolutnu podršku. Nadalje slijedi i sastanak s gospođom Vesnom Vučemilović, predsjednicom Odbora za obitelj, mlade i sport, nakon čega će se definirati termin tematske sjednice.


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave